Ττελευταία ενημέρωση: 18:55

Η κακοκαιρία κατέστρεψε δίκτυο της ΔΕΗ βυθίζοντας περιοχές των Χανίων στο σκοτάδι

Σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρουσιάζουν πολλές περιοχές των Χανίων, εξαιτίας του καταστροφικού περάσματος της κακοκαιρίας.

Στο Ακρωτήρι, από τα Χωραφάκια μέχρι τον Σταυρό, οι κάτοικοι παραμένουν χωρίς ρεύμα για δεύτερη ημέρα.

Στη Νέα Χώρα, καταγράφησαν βλάβες σε 4 διαφορετικά σημεία με αποτέλεσμα να βυθιστεί στο σκοτάδι η περιοχή. Συνεργείο της ΔΕΗ πραγματοποιεί εργασίες αποκατάστασης και αν όλα πάνε καλά, το ρεύμα θα επανέλθει το απόγευμα.

Επίσης, στο σκοτάδι έχουν βυθιστεί το Κολυμπάρι και το Σέλινο με τις προβλέψεις να είναι δυσοίωνες για την επιδιόρθωση των βλαβών αφού βρίσκονται σε ισχύ απαγορεύσεις για διέλευση οχημάτων από δρόμους, οι οποίοι οδηγούν σε υποσταθμούς της ΔΕΗ.

Στο Σέλινο θα γίνει προσπάθεια να ηλεκτροδοτηθεί η περιοχή από εναλλακτική γραμμή της Κισσάμου.

Τέλος, χωρίς ρεύμα είναι οι περιοχές από Αγυιά προς Ομαλό όπου και εκεί οι εκτιμήσεις για επαναφορά της ηλεκτροδότησης είναι δυσμενείς, αφού οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις στην περιοχή του δήμου Πλατανιά, έχουν παρασύρει κολώνες ηλεκτροφωτισμού. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη ενώ ακόμα δεν μπορεί να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς στο δίκτυο της ΔΕΗ

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ

Αργά το μεσημέρι της Δευτέρας, ο ΔΕΔΔΗΕ με ανακοίνωσή του, αναφέρει “Σήμερα Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, από τις πρώτες πρωινές ώρες, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περισσότερες περιοχές στο νομό Χανίων, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται επί τόπου και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των βλαβών, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν με κυριότερη την αδυναμία πρόσβασης σε πολλές περιοχές σε ολόκληρο το νομό.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση του καταναλωτικού κοινού και ζητά συγνώμη για την ταλαιπωρία τους, ενώ υπογραμμίζει ότι τα συνεργεία του βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των βλαβών, όταν και εφόσον είναι εφικτή η πρόσβαση στα σημεία του Δικτύου που έχουν υποστεί ζημιές”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook