Ανακοίνωση για αποφυγή  κίνησης σε όλο το  οδικό δίκτυο του Δήμου Πλατάνια

Βιβλικές είναι οι καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία στο νομό Χανίων, που έχει κοπεί στα δύο με τον Πλατανιά, την Κίσσσαμο και το Σέλινο να έχουν σχεδόν αποκλειστεί. Μέχρι στιγμής πέντε γέφυρες έχουν καταρρεύσει στο δήμο Πλατανιά, το οδικό δίκτυο έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές, άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους, κάποιοι εξ’αυτών χωρίς ρεύμα λόγω προβλημάτων στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ στον δήμο Αποκόρωνα αγνοείται από το πρωί ένας 61χρονος που παρασύρθηκε από χείμαρρο.

Το μεσημέρι της Δευτέρας κατέρρευσε η γέφυρα του Πλατανιά και η γέφυρα στο Σκινέ, ενώ υπενθυμίζεται οτι νωρίτερα το μεσημέρι, κατέρρευσε και η ιστορική γέφυρα του Κερίτη, παρά τις προσπάθειες των τελευταίων ημερών για τη διάσωσή της.

Ασθενείς που ενδεχομένως είναι αναγκαίο να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Χανίων, κάτοικοι που οι επαγγελματικές τους δραστηριότητες, τους αναγκάζουν, να μετακινούνται προς Χανιά αλλά και τεχνικά συνεργεία που εργάζονται για αποκατάσταση βλαβών, όπως του ΔΕΔΔΗΕ, δεν έχουν πλέον εύκολη πρόσβαση από και προς τις πληγείσες περιοχές.

Έκκληση του δήμου Πλατανιά για αποφυγή μετακινήσεων στο δήμο Πλατανιά

Ο δήμος Πλατανιά, μετά το πρόσφατο ανακοινωθέν για απαγόρευση κυκλοφορίας σε τμήματα του  οδικό δικτύου του Δήμου Πλατάνια,   και δεδομένου ότι η  εξέλιξη του φαινόμενου είναι σφοδρή, η ένταση και η διάρκεια  των φαινόμενων είναι πολύ μεγάλη, απευθύνει έκκληση στους πολίτες για πλήρη αποφυγή μετακινήσεων σε όλο το εύρος του Δήμου.

Ο ποταμός Ιάρδανος έχει υπερχείλιση στην γέφυρα του Πλατάνια, είναι απροσπέλαστη η ΠΕΟ .

Ο ποταμός Ταυρωνίτης έχει υπερχείλιση στο ύψος των Βουκολιών , και του Συριλίου 

Οι κάτοικοι που μένουν σε παραποτάμιους οικισμούς  να είναι σε επιφυλακή για την   ασφάλεια τους.

Να  Αποφεύγεται κάθε μετακίνηση μέχρι  την παύση των φαινόμενων αν δεν είναι απολύτως αναγκαία. 

Υπάρχει Κίνδυνος από καθιζήσεις και  κατολίσθησεις εδαφών και πέσιμο Δένδρων

Υπενθυμίζεται οτι για τους ίδιους λόγους διατηρείται επίσης κλειστή η γέφυρα Πατελαρίου –Πλατανιά , η γέφυρα του Συριλίου στον Αυλωνίτη και η Γέφυρα του Ιάρδανου στον Πλατάνια, ενώ δυστυχώς η γέφυρα του Κερίτη κατέρρευσε.

Αξίζει να σημειωθεί οτι αύριο τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά με απόφαση του δήμου.

(Τα νερά από τον ποταμό του Κερίτη “έριξαν” τις γέφυρες στον Αλικιανό και τον Πλατανιά)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook