Τα μέλη του συνδυασμού "Νέα Πορεία", παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του ΕΒΕΧ εξέδωσαν ανακοίνωση για την άμεση στήριξη των πληγεισών περιοχών από την κακοκαιρία.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

"Εξαιτίας των πρωτοφανών ακραίων καιρικών φαινομένων που έχουν πλήξει όλους τους Δήμους της περιφερειακής ενότητας Χανίων κατά την 24η και 25η Φεβρουαρίου 2019, οι οποίες είχαν ως συνέπεια την προκληση σημαντικών και εκτεταμένων καταστροφών, και προς άμεση ανακούφιση των πληγέντων και την ταχύτερη ανάκαμψη και αποκατάσταση της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής των ανωτέρω περιοχών αιτούμαστε ως παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Επιμελητηρίου Χανίων τα κάτωθι:

  • Να κηρυχθεί η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
  • Άμεση έκδοση από τα αρμόδια Υπουργεία τροπολογίας για την χορήγηση έκτακτου εφάπαξ επιδόματος ενίσχυσης στα πληγέντα φυσικά πρόσωπα και στις πληγείσες επιχειρήσεις. Η οικονομική αυτή ενίσχυση δέον να μην υπολείπεται του ποσού των 5.000 ευρώ ανά  κατοικία και του ποσού των 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση και για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα. Το χορηγούμενο επίδομα να είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους Δήμους, τις Περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.
  • Άμεση λήψη υπουργικής απόφασης για την αναστολη πληρωμων υποχρεωσεων στα δημοσια ταμεια κ  τις δεκο για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.
  • Άμεση καταγραφή από τους αρμόδιους φορείς της Περιφερειακής ενότητας Χανίων, Δήμους, Επιμελητήριο, κλπ του αριθμού των προσώπων και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί, ώστε η καταβολή των αποημιώσεων να γίνει τον συντομότερο δυνατό χρόνο.

Παρακαλούμε για την ικανοποίηση των ανωτέρω αιτημάτων μας"Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook