Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας «Ωκεανίς» βρίσκεται σήμερα η Κρήτη, όπου σημειώνονται  ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Συνεχείς κατολισθήσεις, καταστροφές σε όλο το εθνικό και επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Κρήτης, απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων αλλά και προειδοποίηση σε κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την περίπτωση εκκένωσης των σπιτιών τους, είναι μόνο μερικά από τα όσα βιώνει το νησί.

Πριν από λίγη ώρα, κατέρρευσε η γέφυρα του Πλατανιά, στην παλαιά Εθνική Οδό, νωρίτερα είχε κλείσει η γέφυρα στο Πατελάρι και εξαιτίας της απαγόρευσης διέλευσης από τον ΒΟΑΚ, στο ύψος του Σταλού, η πρόσβαση από Χανιά έχει διακοπεί. Δυστυχώς γίναμε μάρτυρες και της κατάρρευσης της ιστορικής γέφυρας του Κερίτη στην περιοχή του Αλικιανού στα Χανιά που αποτελούσε σημείο αναφοράς πάνω από έναν αιώνα. Ενώ ο Βόρειος Οδικός Άξονας στα Χανιά και στο Ηράκλειο είναι παραδομένος πλέον σε τόνους λάσπης.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης σχολιάζει:

«Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η Κρήτη είναι ένα ανοχύρωτο νησί. Μια δυνατή βροχή αρκεί να κλείσει τους δρόμους, να έχουμε κατολισθήσεις, πλημμύρες, να διαλύονται γέφυρες.

Είναι ντροπή, η Κρήτη που τόσα προσφέρει στη χώρα, να έχει αυτή την αντιμετώπιση απο το Κράτος. Και θέλει θράσος όσοι άσκησαν διοίκηση όλα αυτά τα χρόνια να παριστάνουν σήμερα ότι όλα είναι καλώς καμωμένα και να ζητάνε κι άλλες ευκαιρίες. Που δυστυχώς θα αποδειχτούν κι αυτές χαμένες».


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook