Το ελικόπτερο μεταφέρει εκτός από τον υπουργό και κλιμάκιο μηχανικών του Υπουργείου προκειμένου να παραστούν σε σύσκεψη για τις βιβλικές καταστροφές στα Χανιά

Περιπέτεια στον αέρα λόγω της κακοκαιρίας είχε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος  ειχε προγραμματιστεί να μεταβεί στα Χανιά, το απόγευμα της Δευτέρας, προκειμένου να συμμετέχει σε διευρυμένη σύσκεψη πολιτικής προστασίας, στην Αντιπεριφέρεια Χανίων με αφορμή τις βιβλικές καταστροφές στο νομό από την κακοκαιρία.

Το ελικόπτερο Super Puma που μεταφέρει τον υπουργό και κλιμάκιο μηχανικών του Υπουργείου, δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στα Χανιά, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που φτάνουν τους 40 κόμβους και που μέχρι στιγμής έχει κάνει αδύνατη την προσγείωση των επιβατηγών αεροσκαφών στο “Ι.Δασκαλογιάννης”.

Το ελικόπτερο αποφασίστηκε να μεταβεί στο Ηράκλειο και να προσγειωθεί με ασφάλεια στο “Ν.Καζαντζάκης” και από εκεί ο υπουργός θα μεταβεί οδικώς στα Χανιά.

Τον κ. Σπίρτζη συνοδεύει κλιμάκιο Μηχανικών του υπουργείου. Πρόκειται για εμπειρογνώμονες της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών. Μαζί του μεταβαίνει στο νησί και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, ο οποίος συνοδεύεται από τον υποστράτηγο της ΕΜΑΚ Γιάννη Πετρούτσο και 9μελές κλιμάκιο.

Τις επόμενες ώρες αναχωρεί για την Κρήτη κλιμάκιο Μηχανικών της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών, με εξειδικευμένες γνώσεις στα γεωτεχνικά προβλήματα και στις αποκαταστάσεις τεχνικών έργων (γεφυροποιΐα, διαβάσεις κτλ). Θα ελέγξουν λεπτομερώς εκτός των άλλων και τα γεωτεχνικά προβλήματα του Βόρειου Οδικού Άξονα αλλά και του συνόλου του επαρχιακού δικτύου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook