Τελευταία ενημέρωση: 22:14

Με ερπυστριοφορο αμφίβιο όχημα οι διασώστες προσέγγισαν το σπίτι στο οποίο ήταν 3 άτομα, πλήρως αποκλεισμένα και χωρίς ρεύμα

Με κάθε μέσο προσπάθησαν οι πυροσβέστες της ΠΥ Χανίων να προσεγγίσουν οικογένεια που είχε εγκλωβιστεί από το μεσημέρι σε σπίτι στην περιοχή Δρακιανά του δήμου Πλατανιά και τα κατάφεραν χρησιμοποιώντας ένα ερπυστριοφορο αμφίβιο όχημα.

Η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία το βράδυ της Δευτέρας και οι 3 διασωθέντες, που περίμεναν υπομονετικά στο σπίτι τους διασώστες, πλήρως αποκλεισμένοι και χωρίς ρεύμα, είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σπίτι στο οποίο είχαν εγκλωβιστεί, βρίσκεται στο πιο υψηλό σημείο της περιοχής, όπου εκτός από έντονες κατολισθήσεις, είχαν σημειωθεί πλημμυρικά φαινόμενα.. Το νερό στο οδικό δίκτυο έφτανε σε κάποια σημεία μέχρι τα 2 μέτρα και σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια οι πυροσβεστικές αρχές, χρησιμοποίησαν μέχρι και βάρκα για να βρουν τρόπο να προσεγγίσουν τους εγκλωβισμένους.

Τελικά επιστρατεύτηκε το ερπυστριοφορο αμφίβιο όχημα της ΠΥ Χανίων, που μπορεί να κινηθεί με ασφάλεια σε ξηρά και νερό, για να φτάσουν οι διασώστες στο σπίτι και να απομακρύνουν τους εγκλωβισμένους από αυτό.

Εν τω μεταξύ, αίσιο τέλος είχε επιχείρηση απεγκλωβισμού δυο οικογενειών από την περιοχή Χλιαρό του δήμου Πλατανιά ενώ και τα 10 εγκλωβισμένα άτομα έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο και είναι καλά στην υγεία τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook