44 άτομα απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους – Κατέρρευσε γέφυρα που βρίσκεται έξω από σχολείο

Σοβαρά προβλήματα, αντίστοιχων αν και όχι ανάλογων με αυτά που σημειωθηκαν στο νομό Χανίων, καταγράφηκαν από το μεσημέρι και έπειτα στο νομό Ρεθύμνου, όπου μεταφέρθηκε το κύμα κακοκαιρίας από τα δυτικά στα ανατολικά του νησιού.

Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης κ. Λιονή, η οποία παρευρέθη στην διευρυμένη σύσκεψη πολιτικής προστασίας, στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, παρουσία του Υπουργού Υποδομών Χρ.Σπίρτζη, ο νομός επλήγη κυρίως στο Βορρά με τους δήμους Ρεθύμνου, Μυλοποτάμου και Αμαρίου να αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Μάλιστα, στο δήμο Ρεθύμνου, πραγματοποιήθηκε προληπτική εκκένωση των σπιτιών που βρίσκονταν στην περιοχή Πλατανιά Τσεσμές, καθώς ο ποταμός “Πλατανιάς” φούσκωσε επικίνδυνα και σε περίπτωση υπερχειλισης θα “έμπαινε” μέσα σε κατοικημένα.

Η κ. Λιονή επεσήμανε οτι ο ποταμός αν και ήταν καθαρισμένος, επειδή δέχεται πολλές ποσότητες νερού από το φράγμα Ποταμών, έφτασε στα όρια της υπερχείλισης με αποτέλεσμα η πυροσβεστική να εισηγηθεί την εκκένωση των παρόχθιων σπιτιών, η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.

Συνολικά 44 άτομα απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους και τους δόθηκε η δυνατότητα προσωρινής φιλοξενίας, για απόψε τουλάχιστον, σε ένα από τα ΚΑΠΗ του δήμου.

Κατέρρευσε τμήμα γέφυρας που περνά έξω από σχολείο

Το βράδυ, οι αρμόδιες αρχές στο Ρέθυμνο, ενημερώθηκαν για τη μερική πτώση της γέφυρας του Σταυρωμένου, που συνδέει την παλιά με την νέα εθνική οδό, ενω αξίζει να σημειωθεί οτι η περιοχη στην οποία βρίσκεται η γέφυρα είναι ιδιαίτερα “ευαίσθητη”, αφού είναι έξω από σχολείο, που στεγάζει Γυμνάσιο και Λυκειο της περιοχής. Καθημερινά, επεσήμανε η κ. Λιονή διασχίζουν τη γέφυρα δεκάδες μαθητές και γονείς.

Προβλήματα στο επαρχιακό δίκτυο και στον ΒΟΑΚ

Στο μεταξύ μεγάλη προσοχή χρειάζεται στο δρόμο προς Σίσσες – Ηράκλειο λόγω των κατολισθήσεων που έχουν συμβεί στα πρανή τμήματα του βουνού και στα οποία δεν υπάρχει η προφύλαξη τους από τα ειδικά πλέγματα όπως σε άλλα σημεία στη συγκεκριμένη διαδρομή.

Αστυνομικοί ελέγχουν τη διαδρομή και καθοδηγούν τους διερχόμενους με στόχο να υπάρχει μικρή ταχύτητα και μεγάλη προσοχή κατά τη διέλευση των οχημάτων.

Στην είσοδο επίσης, του Ρεθύμνου από το Ηράκλειο, λόγω της παρατεταμένης βροχόπτωσης έχουν σχηματιστεί μεγάλες λακούβες με νερά οι οποίες είναι επικίνδυνες καθώς επίσης και μικροί χείμαρροι επί του οδοστρώματος από την έλευση των ομβρίων που κινούνται από τα ορεινά τμήματα και τις πλαγιές προς τη θάλασσα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook