Αυτοψία σε διάφορα σημεία του Δήμου Μαλεβιζίου που έχουν υποστεί ζημιές από την κακοκαιρία πραγματοποίησε από νωρίς το πρωί της Τρίτης ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης.

Ο Κώστας Μαμουλάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Άρη Σαλούστρο και στην Αμμουδάρα από τον Αντιπρόεδρο και τον Δ/ντη της Δ.Ε.Υ.Α.Μ., Γιάννη Ντουλάκη και Γιώργο Κουγιουμουτζάκη αντίστοιχα, επισκέφτηκε σημεία στην ευρύτερη περιοχή του Γαζίου, στα Ληνοπεράμματα, στο Παλαιόκαστρο και στο Φόδελε, επιβλέποντας τα συνεργεία και συντονίζοντας τις ενέργειές τους. Παράλληλα συνομίλησε με κατοίκους και επιχειρηματίες των περιοχών αυτών, ενώ κατέληξε στην Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονα όπου με τον Ηγούμενο π. Παντελεήμονα επιθεώρησαν τις ζημιές από τις τελευταίες, έντονες βροχοπτώσεις.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκη ανέφερε: «Δοκιμάζεται και το Μαλεβίζι από το νέο αυτό κύμα της πρωτοφανούς κακοκαιρίας. Ζημιές υπάρχουν σε διάφορα σημεία γι’ αυτό και επιχειρούμε με όλα τα διαθέσιμα μέσα και το προσωπικό των υπηρεσιών μας μέρα και νύχτα, με στόχο την όσο το δυνατόν ταχύτερη αντιμετώπιση κάθε περιστατικού. Δεν είναι εύκολο αυτό, η έκταση του Δήμου μας είναι τεράστια, το μέγεθος των ζημιών σημαντικό και τα προβλήματα σοβαρά. Απαιτείται σεβασμός στα στοιχεία της φύσης και επαγρύπνηση απ’ όλους.

Με την ευκαιρία θα ήθελα και δημόσια να απευθύνω ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους χειριστές των μηχανημάτων μας, που για 3ο συνεχόμενο 24ωρο υπερβάλλουν εαυτούς για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Πολλά συγχαρητήρια επίσης αξίζουν στον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Άρη Σαλούστρο που βρίσκεται από την αρχή στην πρώτη γραμμή αυτής της ιδιότυπης μάχης με τα καιρικά φαινόμενα, στον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τον Δ/ντη της Δ.Ε.Υ.Α.Μ., Φίλιππο Σαββάκη, Γιάννη Ντουλάκη και Γιώργο Κουγιουμουτζάκη αντίστοιχα, για την υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν. Εξαιρετικό είναι και το έργο των Προέδρων όλων των οικισμών του Δήμου μας! Έχουν δώσει όλες τους τις δυνάμεις για να ενισχύσουν και να επιταχύνουν τους ρυθμούς αποκατάστασης και τους συγχαίρω θερμά γι’ αυτό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ τέλος, θα ήθελα να απευθύνω στην Περιφέρεια Κρήτης, καθώς και σε όλα τα στελέχη και το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που συνδράμει στο έργο μας».

Υπενθυμίζεται ότι από το βράδυ της Κυριακής, όταν η «Ωκεανίς» έφτασε στο Μαλεβίζι, όλα τα μηχανήματα και το προσωπικό των υπηρεσιών του Δήμου επιχειρούν σε διάφορα σημεία όπου παρουσιάζονται προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η Δημοτική Αρχή εφιστά την προσοχή των πολιτών, οδηγών και πεζών, στις σημάνσεις που έχουν τοποθετηθεί, ενώ στην σελίδα του Δήμου Μαλεβιζίου στο Facebook https://www.facebook.com/dimosmaleviziou/ υπάρχει αναρτημένο το σχετικό υλικό από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που προβλέπει τον τρόπο αντίδρασης σε κάθε φαινόμενο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook