Δύο χρόνια μετά την κατάρρευση τμήματος του Επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου , στην παλιά πόλη Χανίων, το μνημείο υπέστη ακόμα μία κατολίσθηση μετά την κακοκαιρία

Στις φωτογραφίες του flashnews.gr, φαίνονται τα σίδερα τα οποία έχουν τοποθετηθεί για να στηρίξουν τον Επιπρομαχώνα, ωστόσο δεν ήταν αρκετά για να τον κρατήσουν όρθιο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017, είχαν γίνει δύο κατολισθήσεις και είχαν ξεκινήσει αμέσως εργασίες για την αποκατάσταση και την στήριξη του Επιπρομαχώνα, όμως λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, τα στηρίγματα δεν άντεξαν. 

Λίγα λόγια για τον επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου 

Το όνομα το πήρε από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου που ήταν η Μητρόπολη των Χανίων την εποχή της Βενετοκρατίας, μεταξύ των σημερινών οδών Σκρύδλωφ και Μπετόλο.

Ονομάζεται επίσης Lando ή Schiavo από τα ονόματα των αντίστοιχων Ενετών Αξιωματούχων που επέβλεπαν την κατασκευή του.

Ο επιπρομαχώνας Lando – Αγίου Δημητρίου, με τον ομώνυμο επιπρομαχώνα του ήταν σε ανταπόκριση του Προμαχώνα San Salvatore στα βορειοδυτικά. 

Ο επιπρομαχώνας είχε σχήμα περίπου καρδιόσημο. Ο κυκλικός επιπρομαχώνας Lando, αποκαταστάθηκε μερικώς, στο τμήμα προς την οδό Κονδυλάκη, πριν από μερικά χρόνια.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook