Η σημερινή εικόνα του ποταμού και τα απομεινάρια που άφησαν πίσω τους τα αγριεμένα νερά

Μεσημέρι Τρίτης 26 Φεβρουαρίου και η εικόνα στον ποταμό Κερίτη – εκεί που επί 111 χρόνια στεκόταν ορθή η γέφυρα του Αλικιανού – δεν θύμιζε σε τίποτα την εικόνα που υπήρχε πριν από 24 ώρες όταν τα ορμητικά νερά χτυπούσαν με μανία τις βάσεις της γέφυρας μέχρι που την έριξαν.

Η ροή των νερών φυσιολογική για αυτή την εποχή του χρόνου δεν θα προκαλούσε ιδιαίτερη εντύπωση εάν δεν υπήρχαν οι τρομακτικές εικόνες από τις καταστροφές των προηγούμενων ημερών.

Από τα συντρίμμια του περήφανου πετρόκτιστου γεφυριού, μέχρι τα κατεστραμμένα πορτοκαλοχώραφα αλλά και το τεράστιο άνοιγμα της κοίτης από τα ορμητικά νερά που παρέσυραν τα πάντα στην προσπάθειά τους να βρουν διέξοδο.

Παρά τα αισθήματα θλίψης ή και θυμού που προκαλούν οι εικόνες και το βίντεο του Flashnews.gr από την επόμενη ημέρα, το βέβαιο είναι πως κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα οι πληγές θα επουλωθούν.

Το γεφύρι θα αποκατασταθεί και η ζωή θα συνεχιστεί να κυλά όπως το νερό του ποταμού.

Όμως δεν πρέπει να λησμονηθούν όλα όσα έγιναν αυτές τις τρομακτικές ημέρες, όχι μόνο από την σημερινή αλλά και από τις μελλοντικές γενιές για να μην κάνουν και αυτές τα ίδια λάθη και να μάθουν να σέβονται την φύση η οποία δεν εκδικείται κατά πως συνηθίζεται να λέγεται.

Απλά κάνει αυτό που έκανε πάντα ασχέτως με το αν οι άνθρωποι ξεχνούν και θεωρούν ως δεδομένα αυτά που βρίσκουν στην διάρκεια της σύντομης ζωής τους, σε αντίθεση με την ζωή του Κερίτη που είναι αιώνια…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook