Πραγματοποιήθηκε χτες, Τρίτη 26/02/2019, η πολιτική εκδήλωση των Κομματικών Οργανώσεων Βάσης του Δήμου Πλατανιά στο Πολιτιστικό κέντρο του Μάλεμε.

Χαιρετισμό απεύθυνε η Αλέκα Κουμάκη, εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Πλατανιά.

Στην κεντρική ομιλία της εκδήλωσης, ο Μανώλης Συντυχάκης, Βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης με την «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος άνοιξε την ομιλία του με την δήλωση στήριξης του ΚΚΕ στους πληγέντες του νομού Χανίων από τις φονικές πλημμύρες των τελευταίων ημερών. Μεταξύ άλλων τόνισε πως είναι προκλητική η αδιαφορία τοπικής, περιφερειακής και κεντρικής διοίκησης στην ίδια την ανθρώπινη ζωή, είναι εγκληματική η αμέλεια τους για τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο νομό.

Έκανε σαφές για ποιον λόγο δεν γίνονται αυτά τα απαραίτητα έργα θωράκισης, ενώ γνωρίζουν την ανάγκη, καθώς η πολιτική της Ε.Ε., που ακολουθούν και οι παραπάνω, δεν περιλαμβάνει στην εξίσωση την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, αλλά την διεύρυνση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου. Τόνισε πως ο μόνος φιλολαϊκός και σύγχρονος δρόμος είναι τώρα η συμπόρευση με το ΚΚΕ, η στήριξη του παντού, ώστε ο λαός να βγει με όρθιο το κεφάλι από τις πολλαπλές εκλογικές μάχες, να έχει μια δυνατή εργατική λαϊκή αντιπολίτευση που θα αναδεικνύει τον μόνο δρόμο ικανοποίησης των πραγματικών λαϊκών αναγκών.

Στη συνέχεια, ομιλία έκανε και ο Δημήτρης Ανθούσης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Πλατανιά ως υποψήφιος Δήμαρχος και στέλεχος της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ. Τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ παντού, την ανάγκη στήριξης των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ώστε να βρει τον σωστό δρόμο όλη αυτή η δίκαιη αγανάκτηση του λαού από τις καταστροφές των τελευταίων μηνών. Δήλωσε πως το ΚΚΕ ήταν και θα βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους ανθρώπους που βλέπουν την περιουσία τους να χάνεται σε όλο το νομό, και τόνισε την απαίτηση να αποζημιωθούν όλοι οι πληγέντες άμεσα με ευθύνη της κυβέρνησης, καθώς και να εκτελεστούν άμεσα όλα τα απαραίτητα έργα προστασίας της ζωής και της λαϊκής κατοικίας. Απεύθυνε κάλεσμα πλατιάς συσπείρωσης και στήριξης του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε όλους τους δήμους και την Περιφέρεια Κρήτης.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε και ο Μανώλης Νταγκουνάκης, εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος και προηγούμενος επικεφαλής του ψηφοδελτίου στον Πλατανιά με την «Λαϊκή Συσπείρωση». Μεταξύ άλλων δήλωσε την προκλητική στάση του Δήμου Πλατανιά, που στήριξε και στηρίζει το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο και τις μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στο δήμο, σε βάρος των καθημερινών λαϊκών αναγκών.

Στο βήμα και ο Στέλιος Παπαδάκης, διευθυντής του Γυμνασίου στο Κολυμπάρι, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πλατανιά με την «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος δήλωσε την στήριξη του στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων των παρευρισκόμενων με τον Μανώλη Συντυχάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook