Πάνω από 100 κολόνες της ΔΕΗ στα Χανιά παρασύρθηκαν από χειμάρρους ή από κατολισθήσεις – Ποιες περιοχές έχουν μείνει χωρίς ρευμα

Την ώρα που τα Χανιά δεν έχουν συνέλθει ακόμα από τις καταστροφικές συνέπειες της κακοκαιρίας και εξακολουθούν να παλεύουν με τα στοιχεία της φύσης καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη, ένα τραγελαφικό περιστατικό ήρθε να προστεθεί σε όλα αυτά που αντιμετωπίζει ο νομός.

Πολλές περιοχές των Χανίων έχουν πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση καθώς πάνω από 100 στύλοι της ΔΕΗ έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και τους χειμάρρους. 

Προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση όλων αυτών των περιοχών αποφασίστηκε να σταλούν κολόνες της ΔΕΔΔΗΕ από το απόθεμά της στην Αθήνα.

Και ενώ είχε φορτωθεί χθες το φορτηγό με 27 ξύλινες κολόνες και επρόκειτο να ταξιδέψει με το πλοίο και να φτάσει στα Χανιά, το λιμενικό σε έλεγχο που πραγματοποίησε σταμάτησε το φορτηγό, του έκοψε κλήση και του πήρε τις πινακίδες επειδή το βρήκαν υπέρβαρο κατά 80 κιλά.

Ωστόσο, το φορτίο ήταν στην ουσία μικρότερο από το επιτρεπόμενο όριο βάρους, αλλά επειδή έβρεχε, οι ξύλινες κολόνες είχαν βαρύνει από το νερό.

Χρειάστηκε η παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη για να δοθεί η εντολή, να αποδοθούν οι πινακίδες και να ταξιδέψει το φορτίο στα Χανιά. Να σημειωθεί ότι πολλά χωριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και υποδομές.

Συγκεκριμένα χωρίς ρεύμα είναι οι περιοχές Σκινέ, Φουρνέ, Σέμπρωνα, Πρασέ, Μεσκλά, Ζούρβα, Θέρισο, Λάκκοι, Καράνου, Ομαλός, καθώς η κεντρική τροφοδοτική γραμμή  παρασύρθηκε από το ποτάμι στην περιοχή του Φουρνέ και του Αλικιανού.

Δείτε την ενημέρωση από τον Διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ Χανίων, Στέλιου Μαναρωλάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook