Εποικοδομητική συνάντηση για την προώθηση κρητικών προϊόντων στη Γερμανική αγορά είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Αλιφιεράκης με τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ κα. Μαρία Παπακωνσταντίνου και τη Γραμματέα ΟΕΥ Α' Ευφροσύνη Γεωργίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παρουσία των δύο    διπλωματών στο Ηράκλειο και έδωσε την ευκαιρία για τη διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας, ώστε να ενισχυθεί η παρουσία κρητικών επιχειρήσεων  στην αγορά της Γερμανίας.

Όπως ανάφερε η κα Παπακωνσταντίνου, το Ελληνικό Προξενείο Ντύσσελντορφ  μπορεί και επιθυμεί να οργανώσει, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου, στοχευμένες δράσεις στη Γερμανία για να φέρει σε επαφή επιχειρηματίες των δύο περιοχών ή να συμμετάσχει σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου.
 «Η γερμανική αγορά αποτελεί μια σταθερή  επιλογή των επιχειρήσεων – μελών μας και η κοινή προσπάθεια με το Προξενείο στο Ντύσσελντορφ θα επικεντρωθεί στην οργάνωση επιχειρηματικών αποστολών και την αναζήτηση νέων δυνατοτήτων συνεργασίας» ανέφερε ο κ. Αλιφιεράκης.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο κ. Γιώργος Αλεξάκης, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, Αναπληρωματικό Μέλος Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook