Επίσκεψη κλιμακίου του Κινήματος Αλλαγής στις πληγείσες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Χανιών.

Οι καταστροφές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων είναι πολύ μεγάλες, τόσο στις βασικές υποδομές, όσο και στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις. Σε ορισμένες δε περιοχές υπάρχουν ζημιές και σε κατοικίες.

Αυτή ηταν η διαπίστωση του κλιμακίου που επισκέφθηκε περιοχές που επλήγησαν απο την κακοκαιρία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, και ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Γιάννης Μαλανδράκης, ενημέρωσαν αναλυτικά το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής για το μέγεθος των καταστροφών και ζήτησαν τη στήριξή του.

Ύστερα από αναλυτική συζήτηση, το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής –που αποτελούνταν από τους Βασίλη Κεγκέρογλου, Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιάννη Μανιάτη, Υπεύθυνο του Τομέα Υποδομών και Δικτύων, Βασίλη Έξαρχο, Διευθυντή Κοινοβουλευτικής Ομάδας και πρώην Διοικητή ΕΛΓΑ, Γιάννη Οικονομίδη, Γραμματέα Τομέα πολιτικής Υποδομών και Μεταφορών Κινήματος Αλλαγής, Ιπποκράτη Μανουδάκη, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής Κινήματος Αλλαγής, Χρύσα Χαριτάκη, Γραμματέα Κινήματος Αλλαγής Χανίων, και τους υποψήφιους βουλευτές Κινήματος Αλλαγής Χανίων Γιώργο Πολιτάκη και Γιάννη Μαργαρώνη – δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τα παρακάτω :

1) Την άμεση έκδοση ΚΥΑ κήρυξης της περιοχής σε έκτακτη ανάγκη που θα διευκολύνει και θα επιταχύνει τις διαδικασίες σε ότι αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής των ενισχύσεων στους πληγέντες από πλημμύρες κατ’αναλογία παρόμοιων περιπτώσεων.

2) Την άμεση αποκατάσταση των βλαβών που θα εξασφαλίσει ασφαλή μετακίνηση στο οδικό δίκτυο όλων των κατηγοριών.

3) Την ενίσχυση της Περιφέρειας και των Δήμων σε πόρους και ανθρώπινο τεχνικό δυναμικό ώστε να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες εκπόνησης των αναγκαίων μελετών και η κατασκευή των έργων. Το Υπουργείο Υποδομών οφείλει να αξιοποιήσει το μελετητικό απόθεμα ανάλογων τεχνικών κατασκευών που εκπονήθηκαν στο πλαίσιο μεγάλων έργων αυτοκινητοδρόμων ώστε να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος και το κόστος εκπόνησης των απαιτούμενων μελετών.

4) Την αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων φορολογουμένων, επιχειρήσεων, επαγγελματιών και αγροτών.

5) Την άμεση χρηματοδότηση των Δήμων για την καταβολή του εφάπαξ πρώτου βοηθήματος και της οικοσκευής, όπως και τη δρομολόγηση των διαδικασιών για την καταβολή των αποζημιώσεων για το σύνολο των ζημιών σε κατοικίες κι επιχειρήσεις.

6) Την άμεση ενεργοποίηση του ΕΛΓΑ για την καταγραφή των ζημιών στη φυτική παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο και τις γεωργικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, και για την επιτάχυνση των διαδικασιών πληρωμής των αποζημιώσεων στους πληγέντες γεωργούς και κτηνοτρόφους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook