Με την πρόσφατη κακοκαιρία αποκολλήθηκε ένα τμήμα στην ανατολική πλευρά και είναι έτοιμη να καταρρεύσει

Ετοιμόρροπη και έτοιμη να καταρρεύσει ειναι η “Ελληνική Καμάρα” ένα ιστορικό μνημείο των Ελληνιστικών χρόνων που βρίσκεται στον Αποκόρωνα.

Ο δήμος Αποκόρωνα, με επιστολή προς την αρχαιολογία Χανίων, επισημαίνει τον κίνδυνο και ζητά να γίνουν άμεσα εργασίες συντήρησης. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο δήμος εκπέμπει SOS για το μνημείο.

Το 2017, ο δήμος Αποκόρωνα είχε αποστείλει πάλι σχετικό έγγραφο στην αρχαιολογία Χανίων, επισημαίνοντας τις ανάγκες συντήρησης του μνημείου ενω΄και το 2016 είχε κάνει αντίστοιχο αίτημα.  Οπως σημείωσε στο Flashnews.gr ο δήμαρχος Αποκόρωνα Χαράλαμπος Κουκιανάκης, οι εκκλήσεις του δήμου έπεσαν στο κενό, αφού δεν έγινε καμία εργασία στήριξης της γέφυρας.

Σήμερα ο δήμαρχος, εκτός από την προειδοποίηση για τον κίνδυνο που διατρέχει η “Ελληνική Καμάρα”, καταλογίζει ευθύνη στην αρχαιολογία σε περίπτωση που οι φόβοι επιβεβαιωθούν.

“Σας ζητούμε για άλλη μια φορά να μεριμνήσετε για την συντήρηση του μνημείου αυτού του Δήμου μας  και να προχωρήσετε στις απαραίτητες εργασίες  που απαιτούνται”… “αλλιώς, θα έχετε την αποκλειστική ευθύνη για οτιδήποτε υποστεί το μνημείο αυτό”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος.

Δείτε την ανακοίνωση

Σε συνέχεια του υπ’ αριθμ. πρωτοκόλλου 5564/1.6.2017 εγγράφου μας, σας γνωρίζουμε ότι η «Ελληνική Καμάρα» η οποία βρίσκεται στην εδαφική περιφέρεια της κοινότητας Μάζας Αποκορώνου είναι ετοιμόρροπη και σε αυξημένο κίνδυνο να καταρρεύσει.

Με την πρόσφατη κακοκαιρία αποκολλήθηκε ένα τμήμα στην ανατολική πλευρά και σε συνδυασμό με την βλάστηση που έχει αναφυεί στους αρμούς και τον μεγάλο όγκο νερού που διέρχεται καθημερινά από αυτήν, είναι έτοιμη να καταρρεύσει.

Για να αποτραπεί αυτό με ό,τι συνεπάγεται για το ιστορικό αυτό μνημείο των Ελληνιστικών χρόνων , το φυσικό περιβάλλον της περιοχής και για τους  επισκέπτες της (σωματική υγεία-κίνδυνος τραυματισμού),σας ζητούμε για άλλη μια φορά να μεριμνήσετε για την συντήρηση του μνημείου αυτού του Δήμου μας  και να προχωρήσετε στις απαραίτητες εργασίες  που απαιτούνται.

Αλλιώς, θα έχετε την αποκλειστική ευθύνη για οτιδήποτε υποστεί το μνημείο αυτό.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε από κοινού ενέργεια και συνδρομή χρειαστείτε για τον σκοπό αυτό. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook