Υπολείπονται ακόμα πολλά προκειμένου τα Χανιά να επουλώσουν τις πληγές τους.

Την ικανοποίηση τους εκφράζουν ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χανίων για την άμεση ανταπόκριση της υφυπουργού Οικονομικών, κας. Κ. Παπανάτσιου στο αίτημα σύσσωμων των φορέων, των  πολιτών αλλά και των Βουλευτών της Περιφερειακής ενότητας Χανίων που αφορά το πάγωμα των φορολογικών βαρών, για 6 μήνες λόγω των εκτεταμένων ζημιών που συνέβησαν στα Χανιά από τις πρόσφατες θεομηνίες. 

Παράλληλα εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του συντοπίτη μας κτηνοτρόφου, που χάθηκε στην προσπάθεια του να προστατέψει το κοπάδι του από την θεομηνία.   

Ο κ. Ροκάκης από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε επικοινωνία με τους Βουλευτές του Νομού τους αρμοδίους Υπουργούς τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες αλλά και τους δημάρχους των περιοχών που επλήγησαν.

Το Επιμελητήριο Χανίων, θεωρώντας ότι δεν ειναι η ώρα των ευθυνών,  αλλά ώρα ευθύνης,  έχει από την πρώτη στιγμή συστρατευθεί στην τιτάνια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τόσο τα φαινόμενα όσο και οι συνέπειες τους, με μοναδικό γνώμονα την προστασία, πρωτίστως των συνανθρώπων μας, των περιουσιών που καταστράφηκαν αλλά και των υποδομών που έχουν υποστεί τεράστιες ζημίες. 

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω, το επιμελητήριο Χανίων έχει ήδη προτείνει τα εξής. 

·  Παράταση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών στο πλαίσιο της απόφασης που αφορά τις φορολογικές υποχρεώσεις. 

·  Δέσμη μέτρων αντίστοιχων με εκείνα που ανακοινώθηκαν σε Μανδρα και Μάτι Αττικής, για την ενίσχυση των πληγέντων αλλά και την ταχύτατη αποκατάσταση των υποδομών

·  Διεύρυνση της συμμετοχής του Υπουργείου Εθν. Άμυνας με την εμπλοκή και της ΜΟΜΚΑ  (στο πλαίσιο αντιμετώπισης έκτακτων φαινομένων)

·  Συμμετοχή του Εμπορικού Επιμελητηρίου  αλλά και τους Τεχνικού Επιμελητηρίου, στο κλιμάκιο καταγραφής και αποτύπωσης των ζημιών ωστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης.

Οι παραπάνω προτάσεις έχουν ήδη γινει δέκτες από τον Υπ. Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταθάκη και τον Περιφερειαρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη, με τους οποίους ο κ. Ροκάκης είχε παράλληλη συνομιλία και πρόκειται να ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες. 

 

Οι στιγμές που βιώνει ο τόπος μας, δεν προσφέρονται για μικροπολιτική εκμετάλλευση αλλά απαιτούν συστράτευση ωστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος για την πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή, όσο όμως και η τουριστική περίοδο που βρίσκεται κυριολεκτικά προ των πυλών και δεν αφήνει κανένα απολύτως περιθώριο κωλυσιεργίας.  Σε αυτή την συστράτευση, το Επιμελητήριο Χανίων, δηλώνει ΠΑΡΟΝ. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook