Τι θα γίνει με τους μαθητές του σχολείου – Προβλήματα κατολίσθησης και στην δυτική Τάφρο 

Στην απόφαση να κλείσει το 2ο νηπιαγωγείο, κατέληξε ο δήμος Χανίων, μετά από συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα με όλους τους αρμόδιους αλλά και τους μηχανικούς του δήμου.

“Μετά την κατολίσθηση στον Επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου, κρίθηκε αναγκαίο το 2ο νηπιαγωγείο να εκκενωθεί, καθώς, ένα τμήμα του συνδέεται με τον Επιπρομαχώνα. Μετά που θα συσταθεί σχολικό συμβούλιο, θα παρθεί η απόφαση αν τα παιδιά θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν σε τάξη του υπάρχοντος δημοτικού, ή αν θα μεταφερθούν σε αίθουσα του 7ου δημοτικού σχολείου. Επιπλέον, το σημείο του Επιπρομαχώνα έχει αποκλειστεί και δεν θα πρέπει να περνούν ούτε οχήματα αλλά ούτε και πεζοί”, τόνισε ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.

Αναφορικά με την Τάφρο, ο κ. Βάμβουκας, ανέφερε ότι στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής τάφρου και συγκεκριμένα στην οδό Πειραιώς καταρρέει ένα τμήμα της και υπάρχουν πολλά προβλήματα, καθώς ένα τμήμα της οδού συνδέεται και με το σχολείο. “Θα πρέπει να γίνουν εκτιμήσεις. καθώς ο,τιδήποτε κάνουμε θα πρέπει να έχει και την άδεια της αρχαιολογίας”, υπογράμμισε ο κ. Βάμβουκας.

Σχετικά με τον Επιπρομαχώνα, ο κ. Βάμβουκας, δήλωσε ότι το θέμα του έχει καθυστερήσει πολύ, καθώς το χειρίζεται το Υπουργείο πολιτισμού, το οποίο θα πρέπει να λειτουργήσει σε συνεργασία με το αρχαιολογικό συμβούλιο και τις υπόλοιπες υπηρεσίες. “Θα πρέπει να συμφωνήσουμε ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία, θα μιλήσω άμεσα με την τοπική εφορία αρχαιοτήτων, καθώς δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Έχουμε συνομιλήσει με την προϊσταμένη της εφορίας αρχαιότητων και έχουμε πει ότι το συγκεκριμένο σημείο δεν μπορεί να φιλοξενεί το νηπιαγωγείο”. 

Φωτογραφία από την σύσκεψη που έγινε νωρίτερα 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook