Σε μία σπουδαία διοργάνωση θα λάβουν μέρος οι αθλητές κανόε καγιάκ από το πρόγραμμα Special Olympics Hellas του ΝΟΧ, Ρούσσος Κοτσιφάκης και Κωνσταντίνος Δασκαλάκης. 

Αμφότεροι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στους παγκόσμιος αγώνες Special Olympics, που θα διεξαχθούν στο Αμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, από 14 έως 21 Μαρτίου. 

Η ενημέρωση του ΝΟΧ έχει ως εξής:

Σε μια πολύ σημαντική διοργάνωση πρόκειται να λάβουν μέρος δύο αθλητές κανόε καγιάκ από το πρόγραμμα Special Olympics Hellas του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, συμμετέχοντας στους παγκόσμιους αγώνες Special Olympics που θα διεξαχθούν στο Αμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από τις 14 έως τις 21 Μαρτίου.

Οι Ρούσσος Κοτσιφάκης και Κωνσταντίνος Δασκαλάκης θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι στη συγκεκριμένη διοργάνωση συμμετέχουν 7.000 αθλητές από 190 χώρες, οι οποίοι θα αγωνιστούν σε 24 διαφορετικά αθλήματα. Ο, δε, συνολικός αριθμός των ατόμων που θα παραβρεθούν στην διοργάνωση θα ξεπεράσει τους 20.000, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Σύμφωνα με τον προπονητή του Ν.Ο. Χανίων, Μανώλη Αγγελάκη: «Ευχαριστώ τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Η χαρά μου είναι μεγάλη γιατί μέσω του αθλήματος του καγιάκ παρέχουμε άλλη μια διέξοδο σε αυτά τα παιδιά και παράλληλα σε ορισμένους δίνεται η δυνατότητα μέσω των Special Olympics Hellas να συμμετέχουν σε αυτή την μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Το πιο σημαντικό, όμως, επίτευγμα μας είναι ότι συνυπάρχουν και συναθλούνται παράλληλα με τα τυπικά παιδιά και μέσα από την αλληλεπίδραση που υπάρχει, τα οφέλη που απορρέουν για όλους είναι πολύ σημαντικά. Κύριος σκοπός της δράση μας για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες να είναι η κοινωνική τους ενσωμάτωση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κώστα Νικολαντωνάκη για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε στην λειτουργία του τμήματος ειδικής άθλησης, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το άθλημα της κολύμβησης, δεξιότητα η οποία είναι προϋπόθεση απαραίτητη για να συμμετέχει κάποιος σε αγώνες κανόε καγιάκ σε διεθνές επίπεδο. Τέλος, ευχαριστώ την ΑΝΕΚ LINES και την ομάδα στήριξης «Συνάνθρωπος» για την έμπρακτη στήριξη τους προς το τμήμα της ειδικής άθλησης του Ν.Ο. Χανίων».

Την ελληνική αποστολή Special Olympics συμπληρώνουν ακόμα δυο αθλητές από την Αθήνα, οι Αντώνης Εξαρχόπουλος και Νίκος Τσιγαντές. Την ευθύνη της αποστολής για το άθλημα του καγιάκ θα έχει ο προπονητής, Αλεξάντερ Νικίτοβιτς.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook