Κλιμάκιο μηχανικών από την Διεύθυνση Φυσικών Καταστροφών στα Χανιά για καταγραφή των κτιρίων που κινδυνεύουν από καθιζήσεις.

Ουσιαστικά αποκλεισμένα παραμένουν αρκετά χωριά του Δήμου Πλατανιά στα Χανιά καθώς οι καταστροφές στους κεντρικούς δρόμους είναι τεράστιες.

Ο δρόμος από τον Φουρνέ προς Λάκκους και Ομαλό έχει υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές και είναι αδιάβατος. Να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος δρόμος που οδηγεί προς Λάκκους και  Ομαλό είναι και εκείνος που χρησιμοποιείται απο τους επισκέπτες και του φαραγγιού της Σαμαριάς.

Στο μεταξύ, όπως είπε στο Flashnews.gr o Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, συνεργεία μπάζωσαν το μεγάλο χάσμα που υπήρχε στον δρόμο μέσα στους Λάκκους.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο κ. Μαλανδράκης με τον Διευθυντή Φυσικών Καταστροφών του Υπ. Υποδομών και κλιμάκιο του ΙΓΜΕ πήγαν στους Λάκκους και είδαν τα σπίτια που κινδυνεύουν από τις καθιζήσεις του εδάφους.

Αποφασίστηκε, την Δευτέρα 4 Μαρτίου να έρθει στα Χανιά 10μελές κλιμάκιο μηχανικών του Υπουργείου, οι οποίοι, μαζί με μηχανικούς του Δήμου θα συγκροτήσουν επιμέρους κλιμάκια που θα επιθεωρήσουν τα συγκεκριμένα κτίρια, όχι μόνο στους Λάκκους αλλά και σε άλλα χωριά.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος καλούνται οι κάτοικοι των οποίων τα κτίρια έχει υποστεί ζημιά να  το κάνουν γνωστό στο Δήμο με τους κάτωθι τρόπους: 
• ηλεκτρονικά στο dimos@platanias.gr
• ή  τηλεφωνικά στο 2821341011
• ή  με fax στο 2821341035
• ή  αυτοπροσώπως  καταθέτοντας αίτηση στο πρωτόκολλο του Δήμου στα Δημοτικά Καταστήματα  
• ή  στον Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου της τοπικής κοινότητας στην οποία υπάγονται

Στο μεταξύ εκτός από τον δρόμο Φουρνές – Λάκκοι, αδιάβατος είναι και ο δρόμος από Σκινέ προς Πρασέ – Σέμπρωνα – Ανατολικό Σέλινο.
Στον δρόμο μεταξύ Αγ. Ειρήνης και Σελινιώτικου Γύρου, τεράστια κατολίσθηση μετά το χωριό Αγία Ειρήνη έκοψε κάθε πρόσβαση.

Μηχανήματα έργων σήμερα πήγαν στο σημείο από Παλαιόχωρα – Τεμένια – Ροδοβάνι και ξεκίνησαν την προσπάθεια να ανοίξουν τον δρόμο έτσι ώστε να μπορέσει να υπάρξει πρόσβαση σε Ομαλό – Λάκκους – Πρασέ και Σέμπρωνα, έστω μέσω…Παλαιόχωρας.

Αγώνας για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Στο μεταξύ, ο κ.Μαλανδράκης ανέφερε πως σήμερα αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στα χωριά Πρασές – Σέμπρωνας – Νέα Ρούματα – Συρίλι – Ζουνάκι – Ντερέ.

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ τοποθετούν στύλους και καλώδια προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στα χωριά Σκινές – Φουρνές, κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι το Σάββατο καθώς έχουν απομείνει καλώδια σε μήκος περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν εργασίες για τα χωριά Μεσκλά και Λάκκοι.


 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook