Ολοκληρώθηκε το τεχνικό κομμάτι που αφορά την τοποθέτηση της γέφυρας Μπέλεϋ, στον Ιάρδανο ποταμό – Αστυνομικοί και Security στη γέφυρα για να “ανοίξει” νωρίτερα πριν τοποθετηθεί η σήμανση – Βίντεο πάνω από τη νέα γέφυρα που δεν έχει δοθεί ακόμα για χρήση

Δείτε επίσης: “Ακατάλληλη για λεωφορεία η νέα γέφυρα”

Στρατιώτες του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού που εδρεύει στο Λουτράκι και του 725 Τάγμα Μηχανικού που εδρεύει στην Αθήνα ολοκλήρωσαν τις εργασίες τοποθέτησης της γέφυρας Μπέλεϋ, στην παλαιά Εθνική Οδό Χανίων – Κισσάμου, στον Ιάρδανο ποταμό, στη θέση που ήταν η γέφυρα του Πλατανιά.

Οι στρατιώτες μετά τη συναρμολόγηση της γέφυρας σε σταθερό έδαφος, τοποθέτησαν το σκελετό και τα ξύλα αυτής, ενώ μέχρι νωρίς το μεσημέρι, η κατασκευή θα κατέβει σε ύψος ώστε να ολοκληρωθεί η πλήρης προσαρμογή της στο δρόμο, οπότε και οι εργασίες των μηχανικών του στρατού θα έχουν ολοκληρωθεί.

Πριν όμως “παραδοθεί” η γέφυρα προς χρήση στους πολίτες, το έργο θα “περάσει” στην Περιφέρεια που ειναι αρμόδια, σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, για την τελική σήμανση και ρύθμιση της κυκλοφορίας στο σημείο. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης κ. Ψαρουδάκη, με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης της γέφυρας, θα σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης η μελέτη για τη σήμανση, η οποία εν συνεχεία θα σταλεί στην τροχαία Χανίων για έγκριση. Μόλις εγκριθεί η αδειοδότηση σήμανσης από την Αστυνομία, θα τοποθετηθούν τα σήματα – που είναι ήδη έτοιμα – και θα μπορεί η γέφυρα να δοθεί στην κυκλοφορία, ενδεχομένως τη Δευτέρα.

(βίντεο πάνω από την γέφυρα Μπέλεύ του Πλατανιά που ακόμα δεν έχει δοθεί στην κυκλοφορία)

Αστυνομικοί και Security στη γέφυρα για να “ανοίξει” νωρίτερα πριν τοποθετηθεί η σήμανση

Υπάρχει ωστόσο και ένας άλλος τρόπος για να “παρακαμφθούν” κάποια από τα παραπάνω διαδικαστικά βήματα και η γέφυρα να δοθεί λίγο νωρίτερα στην κυκλοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο, πριν ακόμα γίνει η τοποθέτηση της σήμανσης  – και αφού μεταξύ Περιφέρειας και Αστυνομίας υπάρχει συμφωνία για την μορφή που αυτή θα έχει –  δυνάμεις της τροχαίας και security να βρίσκονται στην γέφυρα ρυθμίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.  Οι επικεφαλής των δύο υπηρεσιών που έχουν την αρμοδιότητα για το “τελικό ΟΚ”, βρίσκονται σε επικοινωνία για το αν τελικά θα ήταν σκόπιμο, να προκριθεί αυτή η λύση, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη τόσο την ασφάλεια των οδηγών αλλά και την πίεση να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην παλαιά Εθνική Οδό Χανίων – Κισσάμου, που είχε γίνει “κύριας κυκλοφορίας”, μετά την κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ, στο ύψος του Σταλού. Υπενθυμίζεται, οτι και σε εκείνη την περίπτωση, το άνοιγμα του δρόμου “σκονταφτε” στην τελική έγκριση της σήμανσης από την ΕΛΑΣ και όχι στις διερευνητικές γεωτρήσεις στο βουνό, όπως εσφαλμένως είχε επικρατήσει.

Η στρατιωτική γέφυρα είναι μονής κυκλοφορίας, ενώ αίτημα του δημάρχου Πλατανιά είναι να προβλεφθεί και η τοποθέτηση πεζογέφυρας, καθώς από το σημείο, ειδικά την τουριστική περίοδο, περνούν αρκετοί πεζοί.

Δείτε φωτογραφίες του Flashnews.gr πάνω από την γέφυρα Μπέλεϋ που έχει τοποθετηθεί στην ΠΕΟ Χανίων – Κισάμου, εκεί που υπήρχε η γέφυρα του Πλατανιά

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook