Πάνω από  1,5 μέτρο το ύψος του νερού του ποταμού στις «Πόρτες» της Σαμαριάς – Χωρίς νερό η Αγία Ρουμέλη!

Κάθε χρόνο μετά τον Χειμώνα το μονοπάτι του φαραγγιού της Σαμαριάς παθαίνει ζημιές  οι οποίες επιδιορθώνονται προκειμένου να μπορέσουν να το διασχίσουν οι επισκέπτες από την 1η Μαΐου που είναι και η κανονική ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας του.

Δυστυχώς, εξ αιτίας των συνεχών κακοκαιριών , ειδικά της τελευταίας, εκτός του ότι η πρόσβαση στον  Ομαλό είναι δύσκολη έως αδύνατη από τους κεντρικούς δρόμους, η είσοδος του φαραγγιού από το Ξυλόσκαλο είναι αποκλεισμένη και από τα χιόνια καθώς δεν μπορεί να πάει εκεί μηχάνημα για να προχωρήσει στον εκχιονισμό.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία του κ. Γιώργου Δρακουλάκη την προηγούμενη εβδομάδα, από την αρχή του οροπεδίου του Ομαλού.

Οι αρμόδιοι του Δασαρχείου Χανίων αγωνιούν για τις ζημιές που είναι πιθανόν να έχουν προσκληθεί στο μονοπάτι του φαραγγιού και την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει μια προσπάθεια προσέγγισης στο φαράγγι, πιθανότατα από την Αγία Ρουμέλη.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της Αγίας Ρουμέλης  οι οποίοι έφθασαν μέχρι τις διάσημες «Πόρτες» (το στενότερο σημείο του φαραγγιού) , εκεί το νερό του ποταμού έχει ξεπεράσει σε ύψος το 1,5 μέτρο!

Να σημειωθεί πως η υδροδότηση της Αγίας Ρουμέλης – που γίνεται από το νερό του φαραγγιού – έχει διακοπεί εδώ και μια εβδομάδα καθώς έσπασε ο αγωγός από πτώσεις βράχων. 

Μάλιστα ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Γιάννης Τζατζιμάκης είπε στο Flashnews.gr πως θα προσπαθήσει – παρά τον κίνδυνο – να πάει στο σημείο μέσα στο φαράγγι για να επιδιορθώθεί η ζημιά στον αγωγό.

Σε ότι αφορά στο φαράγγι, το ζητούμενο είναι να διαπιστωθεί εάν οι καταστροφές είναι μόνο στο μονοπάτι (που είναι συνήθεις) ή εάν από την ορμή των νερών του ποταμού έχουν πάθει ζημιές και γέφυρες ή εάν έχει γίνει μεγάλη κατολίσθηση, οπότε θα χρειαστεί μεγαλύτερη επέμβαση για την αποκατάστασή τους.

Πάντως η παρακάτω φωτογραφία που κυκλοφόρησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και αναδημοσιεύθηκε  σε μέσα ενημέρωσης με τίτλο «καταστράφηκε ο δρόμος για το φαράγγι της Σαμαριάς» δεν σχετίζεται με την πραγματικότητα, καθώς ο συγκεκριμένος δρόμος είναι παράπλευρος του δρόμου Φουρνές – Λάκκοι και ουδεμία σχέση έχει με τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί προς τον Ομαλό και το φαράγγι της Σαμαριάς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook