Υπεγράφη η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής προστασίας 

Μετά τα συνεχή κύματα των έντονων καιρικών φαινομένων που προκάλεσαν καταστροφές, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης εξέδοσε απόφαση με την οποία παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε τέσσερεις Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, οι οποίοι είχαν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με προηγούμενες αποφάσεις.

Πρόκειται για τους Δήμους Καντάνου – Σελίνου, Πλατανιά, Κισάμου, Αποκορώνου, στους οποίους η κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει πλέον ισχύ μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2019.

Αναλυτικά στην απόφαση του κ.Ταφύλλη αναγράφονται τα εξής:

Έχοντας υπ’ όψιν τις νέες καταστροφές που προέκυψαν λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (καταιγίδες, έντονες βροχοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι) που εκδηλώθηκαν στις 25-02-2019 στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων  
 
αποφασίζουμε την παράταση κήρυξης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Πλατανιά, Κισσάμου, Αποκορώνου και Καντάνου-Σελίνου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν 

από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (καταιγίδες, έντονες βροχοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι) που εκδηλώθηκαν στις 13-02-2019 και στις 25-02-2019 στις παραπάνω περιοχές. Η εν λόγω παράταση κήρυξης θα ισχύει έως και 01 Οκτωβρίου 2019. Μετά το πέρας του καθορισθέντος  χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook