«Η γυναίκα έχει στοιχεία ελαττωμένου καταλογισμού και ψυχοπαθολογίας»

Ο δικηγόρος της μητέρας του μωρού που απανθρακώθηκε σε διαμέρισμα στη Βάρκιζα Αττικής χθες τα ξημερώματα αναφέρθηκε στην κατάστασή της 30χρονης, η οποία έχει συλληφθεί και αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Ο δικηγόρος Σπύρος Δημητρίου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Μαζί σου» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, τόνισε ότι μετά τη συνάντηση που είχε με την 30χρονη, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η γυναίκα πιθανόν να πάσχει από κάποιο ψυχικό νόσημα και να έχει στοιχεία που να οδηγούν σε ελαττωμένο καταλογισμό.

«Θέλησα να τη δω προκειμένου να συμπεράνω αν το τραγικό γεγονός συνδέεται με κακό χαρακτήρα ή με την ψυχοπαθολογία της μητέρας» επεσήμανε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι το περιστατικό μπορεί να είναι απόρροια αμέλειας και «κινείται ίσως στα όρια του τυχαίου».

«Η γυναίκα έχει ούτως ή άλλως ιστορικό νοσηλείας και λήψης φαρμάκων και με απλά, ανθρώπινα κριτήρια διαπίστωσα ότι συγκεντρώνει στοιχεία ελαττωμένου καταλογισμού» ανέφερε ο κ. Δημητρίου, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε για τις αντιδράσεις της 30χρονης μετά τον θάνατο του παιδιού της: «Ήταν σαν ένα κομμάτι πάγος. Κάποιος που θα ήθελε να παραστήσει τον ψυχοπαθή, θα είχε διαφορετικές, πιο έντονες αντιδράσεις».

«Εμείς θα ζητήσουμε από την ανακρίτρια να διατάξει εξέταση ώστε να διαπιστωθεί η ψυχολογική κατάσταση της γυναίκας» κατέληξε ο δικηγόρος, κάνοντας μάλιστα και μία αναφορά στις φήμες που έχουν αρχίσει ήδη να κυκλοφορούν σχετικά με τη ζωή και το παρελθόν της 30χρονης: «Έχει αρχίσει ήδη ο κανιβαλισμός από το κοντινό και το γειτονικό περιβάλλον. Καλό θα ήταν όποιος έχει κάτι να πει, να απευθυνθεί στις Αρχές. Αν θυμήθηκαν τώρα την προβληματική προσωπικότητα της γυναίκας, θα έλεγα ότι είναι ένοχοι για αμέλεια, αφού όλα αυτά τα χρόνια δεν έκαναν τίποτα για το θέμα».

Υπενθυμίζεται ότι η 30χρονη μητέρα κατηγορείται για θανατηφόρο έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος και εμπρησμό από αμέλεια με αποτέλεσμα να επέλθει θάνατος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook