Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής βρίσκεται στο Ηράκλειο όπου συμμετέχει σε σύσκεψη στην Περιφέρεια για τις καταστροφές που έπληξε την δυτική Κρήτη.

Τελευταία ενημέρωση: 16.45

Μαζί με την Φώφη Γεννήματα είναι ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γιώργος Καμίνης, ο εκπρόσωπος τύπου Πάνος Χρηστίδης, ο Γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου και ο διευθυντής του πολιτικού της γραφείου Μανώλης Όθωνας. 

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά συμμετέχει στην σύσκεψη που πραγματοποιείται στα γραφεία της Περιφέρειας από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκης για τις μεγάλες ζημιές που υπέστη η δυτική Κρήτη.

“Βρίσκομαι στην Κρήτη, η οποία είναι σε μία δύσκολη κατάσταση, η θεομηνία που έπληξε το νησί, είναι πρωτοφανής, θέλω να εκφράσω πρώτα τα θερμά μου συλληπητήρια στους συγγενείς των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους. Δεν φτάνει μόνο να κριθούν οι περιοχές αυτές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πρέπει να κριθούν και πλημμυροπαθείς, θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση και για αυτές τις περιοχές, όπως υπήρξε και στο παρελθόν για άλλες, δεν φτάνουν μόνο οι φορολογικές ελαφρύνσεις, αλλά πρέπει να υπάρξουν, αναστολή πληρωμών και στις τράπεζες για τους ανθρώπους που έχουν υποστεί ζημιές, που έχουν χάσει περιουσίες και τα σπίτια τους, πρέπει να υπάρχει ένας συντονισμός, ώστε άμεσα πέρα από την καταγραφή να αρχίσουν να γίνονται οι αποκαταστάσεις των ζημιών. Πάνω σε αυτό το κομμάτι ήμασταν το πρώτο κόμμα που έστειλε αντιπροσωπία βουλευτών, για να επιθεωρήσει και να δει από κοντά ποια είναι η κατάσταση. Εμείς, θα επιθεωρούμε μέσα από τη βουλή, μέσα από το κοινοβουλευτικό μας έργο, πώς εξελίσσεται η κατάσταση στην Κρήτη και η αποκατάσταση των ζημιών”, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, στους δημοσιογράφους. 

Επίσης, η κ. Γεννηματά, αναφέρθηκε και στην κεντρική πολιτική σκηνή, λέγοντας, ότι “βρίσκομαι στην Κρήτη, η Κρήτη για το ΠΑΣΟΚ, ανέκαθεν ήταν μία περιοχή που αντλούσε δύναμη, αυτό θα κάνουμε και τώρα, θα αντλήσουμε δύναμη, από την Κρήτη, το Κίνημα αλλαγής, είναι απέναντι στην νέα δεξιά του κ. Τσίπρα και στην παλαιά δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Είμαστε ο μόνος προοδευτικός πόλος και το δίλημμα των πάμε με ψευτοδιλήμματα στις εκλογές, δεν θα οφελήσει κανέναν. Νομίζω ότι από τις εκλογές, το Κίνημα Αλλαγής θα βγει πολλαπλά ενισχυμένο”. 

Για την Περιφέρεια Κρήτης η κ. Γεννηματα, τόνισε ότι: “Η Περιφέρεια θα πρέπει να ενισχυθεί με ανθρώπινο δυναμικό και βεβαίως θα πρέπει να υπάρξει από την μεριά της κυβέρνησης ένας συντονιστής που θα συντονίζει όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες, οργανισμούς, υπουργεία. Γιατί είναι αδιανόητο να τρέχουν πανικόβλητοι οι κάτοικοι, οι δήμοι και η περιφέρεια  να βρουν άκρη μοναχοί τους και όσο θα απομακρυνόμαστε από το γεγονός, ξέρετε τι γίνεται στην Ελλάδα, το είδαμε εξάλλου και στο Μάτι. Αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι εκεί αγωνίζονται μόνοι τους, να μη ξεχαστεί λοιπόν η Κρήτη και εμείς θα φροντίσουμε πράγματι να μην ξεχαστεί η ευθύνη της πολιτείας απέναντι στους ανθρώπους που έχουν πληγεί”. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το βράδυ θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής ενώ πριν αναχωρήσει για την Αθήνα θα βρεθεί στα Ανώγεια και το Μπαλί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook