Ιδανική επιλογή για όσους στην κυριολεξία δεν θέλουν να κάνουν τίποτα

Για εκείνους που ονειρεύονται ερημικές διακοπές μακριά από όλους και απ’ όλα και αναζητούν την μοναξιά στο… μεγαλείο της, τα νέα είναι ευχάριστα.

Ένα απομακρυσμένο καταφύγιο στη βόρεια Νορβηγία, τοποθετημένο στο δικό του ιδιωτικό νησί για να νιώσετε σαν άλλοι Ροβινσώνες Κρούσοι δίνει σάρκα και οστά στο πιο ανέλπιστο όνειρο: μια απόδραση στην παγωμένη σκανδιναβική χώρα με μόνη συντροφιά τη φύση στα καλύτερά της και την εκκωφαντική σιωπή της να σπάει μόνο από το πέταγμα των πουλιών.

Άλλα σημάδια ζωής, δεν υπάρχουν (ούτε αυτοκίνητα, ούτε καστήματα, ούτε ακόμη άγρια ζώα), εκτός, στην περίπτωση που το επιθυμεί ο πελάτης, από έναν μπάτλερ, που φροντίζει για τις άμεσες ανάγκες των επισκεπτών. Παραδομένο στην ερημιά του τοπίου ολόγυρά του, εναρμονίζεται πλήρως με αυτό αποτελώντας ένα ονειρεμένο σημείο για μοναχικές διακοπές… περισυλλογής.

Όση δύσκολη είναι η ονομασία του Fordypningsrommet, άλλο τόσο δύσκολος είναι και ο τρόπος προσέγγισής του, καθώς για να φτάσει κανείς εκεί χρειάζεται να πετάξει μέχρι το Όσλο, από εκεί να πάρει απευθείας πτήση για την παραθαλάσσια πόλη Bodo και στη συνέχεια να ταξιδέψει για περίπου μία ώρα με φέρι μποτ μέχρι το αρχιπέλαγος Fleinvaer, όπου εντοπίζεται.

Το Arctic Hideaway, λοιπόν, δεν είναι σαν τις άλλες εμπειρίες διαμονής, αλλά αποτελεί ξεχωριστή κατηγορία από μόνο του. Αγαπημένη επιλογή καλλιτεχνών, μουσικών και συγγραφέων ως χώρος διαλογισμού, πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό «θαύμα».

Αποτελείται από πέντε ξεχωριστές καμπίνες, με δυνατότητα φιλοξενίας έως και 15 ατόμων, και πέντε ακόμη που χρησιμοποιούνται ως λειτουργικοί χώροι, όπως, μπάνιο, κουζίνα και τραπεζαρία, λόμπι για χαλάρωση, σάουνα και ένα για μπάρμπεκιου. Παρέχεται, μάλιστα, ολόκληρο ακόμη κι αν ο επισκέπτης έρχεται μόνος του.

Για την ιστορία δημιουργήθηκε από τον Νορβηγό μουσικό Havard Lund το 2-14, φιλοξενώντας αποκλειστικά καλλιτέχνες, ενώ με το πέρασμα του καιρού διεύρυνε τους όρους λειτουργίας του.

Από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία του η λιτή και απέριττη αρχιτεκτονική του, η οποία αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της σκανδιναβικής φιλοσοφίας. Από τα μεγάλα παράθυρά του, η θέα στο εκπληκτικό φυσικό φαινόμενο, το Βόρειο Σέλας, είναι ονειρική για όσους καταφέρουν να το επισκεφτούν Δεκέμβριο και Ιανουάριο, ενώ, τον υπόλοιπο χρόνο, χαίρει, επίσης, άπλετης θέας στον μαγευτικό έναστρο ουρανό, καθώς και τις βραχώδεις ακτές του Vestfjord.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook