Την ανησυχία της για την προσωρινή λύση τοποθέτησης στρατιωτικού τύπου γεφυρών στον ποταμό Ιάρδανο, εκφράζει η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η γέφυρα μιας μόνο κατεύθυνσης σε μια περιοχή με ιδιαίτερο φόρτο τουριστικής κίνησης θα προκαλέσει προβλήματα και δεδομένου ότι «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού», η Ένωση καλεί τους φορείς να επισπεύσουν τα έργα για τη μόνιμη αποκατάσταση των γεφυρών και των υποδομών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

"Όπως έχουμε δηλώσει , αναγνωρίζουμε τις τεράστιες προσπάθειες της Περιφέρειας Κρήτης, της Αντιπεριφέρειας Χανίων και των Δήμων, για την αποκατάσταση των τεράστιων ζημιών που προέκυψαν από την πρόσφατη πρωτοφανή κακοκαιρία .

Ιδιαίτερα για το Δήμο Πλατανιά , υπάρχει σοβαρότατο θέμα με την γέφυρα του Πλατανιά και της « προσωρινής  » κατασκευής  νέας γέφυρας , η οποία είναι σε εξέλιξη .

Όπως είναι γνωστό «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού» και από τη στιγμή που είναι εμφανές ότι έχει καταρρεύσει τμήμα του δρόμου και όχι η γέφυρα , αναρωτιόμαστε για ποιον λόγο δεν γίνονται άμεσα ενέργειες αποκατάστασης του συγκεκριμένου τμήματος του δρόμου και επιχειρείται μία πρόχειρη κατασκευή με στρατιωτικού τύπου γέφυρα, η οποία δεν παραπέμπει σε τουριστική περιοχή και παράλληλα προδιαγράφει τα τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα, που θα προκύψουν με το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου .

Είναι εμφανές ότι όλος ο τουριστικός άξονας Χανιά – Γεράνι θα υποφέρει από την κίνηση , οι οδηγοί από την ταλαιπωρία , ενώ η γέφυρα μίας μόνο κατεύθυνσης θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα , τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες μας .

Άμεσα πρέπει να γίνουν ενέργειες αποκατάστασης του συγκεκριμένου τμήματος του δρόμου, ώστε το αργότερο σε ένα μήνα να είναι έτοιμος και να αποφύγουμε προβλήματα και δυσφήμηση στους επισκέπτες μας"