Την ανησυχία της για την προσωρινή λύση τοποθέτησης στρατιωτικού τύπου γεφυρών στον ποταμό Ιάρδανο, εκφράζει η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η γέφυρα μιας μόνο κατεύθυνσης σε μια περιοχή με ιδιαίτερο φόρτο τουριστικής κίνησης θα προκαλέσει προβλήματα και δεδομένου ότι «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού», η Ένωση καλεί τους φορείς να επισπεύσουν τα έργα για τη μόνιμη αποκατάσταση των γεφυρών και των υποδομών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

"Όπως έχουμε δηλώσει , αναγνωρίζουμε τις τεράστιες προσπάθειες της Περιφέρειας Κρήτης, της Αντιπεριφέρειας Χανίων και των Δήμων, για την αποκατάσταση των τεράστιων ζημιών που προέκυψαν από την πρόσφατη πρωτοφανή κακοκαιρία .

Ιδιαίτερα για το Δήμο Πλατανιά , υπάρχει σοβαρότατο θέμα με την γέφυρα του Πλατανιά και της « προσωρινής  » κατασκευής  νέας γέφυρας , η οποία είναι σε εξέλιξη .

Όπως είναι γνωστό «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού» και από τη στιγμή που είναι εμφανές ότι έχει καταρρεύσει τμήμα του δρόμου και όχι η γέφυρα , αναρωτιόμαστε για ποιον λόγο δεν γίνονται άμεσα ενέργειες αποκατάστασης του συγκεκριμένου τμήματος του δρόμου και επιχειρείται μία πρόχειρη κατασκευή με στρατιωτικού τύπου γέφυρα, η οποία δεν παραπέμπει σε τουριστική περιοχή και παράλληλα προδιαγράφει τα τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα, που θα προκύψουν με το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου .

Είναι εμφανές ότι όλος ο τουριστικός άξονας Χανιά – Γεράνι θα υποφέρει από την κίνηση , οι οδηγοί από την ταλαιπωρία , ενώ η γέφυρα μίας μόνο κατεύθυνσης θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα , τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες μας .

Άμεσα πρέπει να γίνουν ενέργειες αποκατάστασης του συγκεκριμένου τμήματος του δρόμου, ώστε το αργότερο σε ένα μήνα να είναι έτοιμος και να αποφύγουμε προβλήματα και δυσφήμηση στους επισκέπτες μας"


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook