Στο ύψος των περιστάσεων καλείται να αρθεί η Περιφέρεια Κρήτης μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν στο νησί από την κακοκαιρία τονίζει σε δήλωση του, ο Ιπποκράτης Μανουδάκης, μέλος ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής, μετά την σύσκεψη της Περιφέρειας Κρήτης με Φώφη Γεννηματά 

Ο κ. Μανουδάκης, χρησιμοποιώντας αιχμηρό λόγο, καλεί τα κυβερνητικά κλιμάκια που επισκέφθηκαν την Κρήτη, να μην λειτουργήσουν ως διαφήμιση του ΟΠΑΠ που μοιράζει εκατομμύρια. 

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Μανουδάκη:

“H Δυτική Κρήτη είναι βαθιά πληγωμένη. Οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες και οι επιπτώσεις τους θα είναι μακροχρόνιες.

Η Περιφέρεια Κρήτης καλείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθεί άμεσα και ρεαλιστικά στο ρόλο της με πνεύμα συγκρητισμού και ανθρωπισμού.

Απαιτείται συνεργασία με την Κυβέρνηση στο πλαίσιο της πίεσης και της διεκδίκησης. Θυμίζω ότι στο Μάτι της Αττικής με 100 νεκρούς ακόμα και σήμερα ψάχνουν το Κράτος. Να σταματήσουν οι εναγκαλισμοί με τα κυβερνητικά στελέχη και να πάρει η Περιφέρεια Κρήτης την ευθύνη και την πρωτοβουλία των κινήσεων για την επαναφορά της Δυτικής Κρήτης χωρίς τις  κακοσυντηρημένες υποδομές που υπήρχαν, τουλάχιστον σε επίπεδο νομού Χανίων.

Ελπίζω τα κυβερνητικά κλιμάκια που επισκέφθηκαν την Κρήτη να μην λειτούργησαν ως διαφήμιση του ΟΠΑΠ που μοιράζει εκατομμύρια. Δυστυχώς έχουμε πικρή εμπειρία από εκατομμύρια που έχουν εξαγγελθεί στη Κρήτη για έργα που δεν έχουμε δει ποτέ.
Βεβαίως, δεν είναι ώρα για μικροπολιτική αλλά δεν μπορώ να ερμηνεύσω αλλιώς την εξαγγελία παροχών χωρίς να έχει επιλυθεί η γραφειοκρατία και η κρατική δυσκαμψία σε συνδυασμό με τις ερχόμενες εκλογές εντός τριμήνου.

Η Περιφέρεια Κρήτης πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην διεκδίκηση πόρων, στον συντονισμό, τις πολιτικές πρωτοβουλίες και στον νέο αναπτυξιακό σχεδιασμό της επόμενης μέρας και να σταματήσει άμεσα η επικοινωνιακή διαχείριση, η αποποίηση ή μεταβίβαση ευθυνών.  
Ως παράδειγμα αναφέρω την περίπτωση της κατολίσθησης στο ΒΟΑΚ, στο ύψος του Σταλού Χανίων, όπου χρειάστηκε περίπου ένας μήνας για να βρεθούν οι αρμοδιότητες μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης, Υπουργείου Υποδομών, Δήμου Χανίων και ΟΑΚ αλλά δυστυχώς  ακόμα και σήμερα  ο δρόμος είναι επίσημα μη προσβάσιμος.

Πρέπει όλοι να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας.

Ευχαριστώ,

Ιπποκράτης Μανουδάκης, μέλος ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής”. 
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook