Γέμισε από εκπαιδευτικούς η αίθουσα του Κέντρου Εκπαίδευσης και Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου στην Νέα Αλικαρνασσό, στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ. για το νέο του πρόγραμμα τοποθέτησης 192 κομποστοποιητών σε σχολεία.

Τους εκπαιδευτικούς υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, εξηγώντας τους την φιλοσοφία και τους στόχους του νέου προγράμματος κυκλικής οικονομίας που ξεκινάει να υλοποιείται από τον φορέα. Στη συνέχεια και με τη συμμετοχή του Αντιπρύτανη του ΤΕΙ Κρήτης Θρασύβουλου Μανιού, αναπτύχτηκε διάλογος γύρω από την διαδικασία της κομποστοποίησης, τον τρόπο χρήσης των συγκεκριμένων κομποστοποιητών και τα πολλαπλά οφέλη της κομποστοποίησης.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για 192 σετ κομποστοποίησης που αποτελούνται από κομποστοποιητή 300 λίτρων από 100% ανακυκλώσιμο υλικό, αναδευτήρα, δοχείο και σταθεροποιητή, για ταχεία ανακύκλωσης οργανικών απορριμμάτων, ικανοί να δεχθούν όλα τα οργανικά υπολείμματα. Είναι κομποστοποιητές τύπου κήπου, με διάταξη οπών για αερόβια λιπασματοποίηση, χωρίς προσθήκες ειδικών σκευασμάτων σε υγρή ή στερεά μορφή. Είναι κατασκευασμένοι με δυνατότητα περιστροφής και δυνατότητα πρόσβασης από όλες τις πλευρές με αποτέλεσμα να μειώνεται ο όγκος, ενώ το υλικό κατασκευής τους παρέχει θερμομόνωση για σταθερή θερμοκρασία τεσσάρων εποχών.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η διανομή των κομποστοποιητών στις σχολικές μονάδες που έχουν κήπο και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το πρόγραμμα. Παράλληλα, ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ. απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε σχολείο που επιθυμεί να συμμετάσχει στο νέο αυτό πρόγραμμα, να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του μέσω email στο info@esdak.gr & esdak@otenet.gr.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook