Αστυνομικοί στα Χανιά τίμησαν τη μνήμη των συναδέλφων τους ζητώντας να αναγνωριστεί το επάγγελμα ως επικίνδυνο – Ο αιχμηρός λόγος του αδερφού του εκλιπόντος αστυνομικού Μιχαήλ Σπανουδάκη

“Έφυγαν” την ώρα του καθήκοντος, μένοντας πιστοί στο πρόσταγμα της θέσης τους αλλά και της συνείδησής τους, ακόμα και αν αυτό τους στοίχισε την ίδια τους τη ζωή.

Ο Ανθυπαστυνόμος Ευστάθιος Λαζαρίδης, ο Υπαστυνόμος Α΄ Μιχαήλ Σπανουδάκης, ο Αρχιφύλακας Αντώνιος Λουπασάκης και ο Αρχιφύλακας Στυλιανός Μπερτσουλάκης, δεν βρίσκονται πια δίπλα στις οικογένειες και τους συναδέλφους τους, βρίσκονται όμως ζωντανοί στις μνήμες όλων.

Το πρωί συγγενείς και αστυνομικοί τίμησαν τη μνήμη των 4 πεσόντων αστυνομικών τελώντας τρισάγιο στο μνημείο που  βρίσκεται στον αύλειο χώρο του αστυνομικού μεγάρου και είναι αφιερωμένο σε αυτούς.

Δραματικές φιγούρες τα παιδιά και οι συγγενείς των εκλιπόντων αστυνομικών, με τον αδερφό του Υπαστυνόμου Μιχαήλ Σπανουδάκη, να εκφωνεί με νόημα έναν αιχμηρό λόγο.

Οι αριθμοί είναι απογοητευτικοί.  Από το 1984 που συγχωνεύτηκε η χωροφυλακή με την αστυνομία πόλεως, έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας πάνω από 130 αστυνομικοί, θύματα τρομοκρατικών, δολοφονικών επιθέσεων και τροχαίων, όπως ανέφερε στη δική του ομιλία ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων, Νίκος Ξανθουδάκης, καλώντας την κυβέρνηση να χαρακτηρίσει το επάγγελμα του αστυνομικού ως επικίνδυνο.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και παράθεση εδεσμάτων στο φουαγιέ του μεγάρου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook