Οι αναλυτικές συνεντεύξεις των υποψήφιων που η «Πρωινή Γραμμή» του TeamFM έχει καθιερώσει, δίνουν μία αρκετά ξεκάθαρη εικόνα του κάθε υποψήφιου συμβούλου, βουλευτή ή δημάρχου και αυτό ανεξάρτητα από τα όσα οι ίδιοι προτίθενται να πουν. Βλέπετε, συχνά οι σιωπές ηχούν δυνατότερα από τις λέξεις. Η αξία των συνεντεύξεων αυτών είναι βέβαια μεγαλύτερη όταν ο συνεντευξιαζόμενος δε διστάζει, μιλά ανοιχτά για τα ζητήματα που θίγονται. Στην πρόσφατη συνέντευξη του υποψήφιου Δημάρχου κ. Θοδωρή Νίνου ακούστηκαν πολλά, τόσο για αυτά που ο κ. Νίνος και η ομάδα του σχεδιάζουν για την επόμενη μέρα, όσο για εκείνα που η σημερινή δημοτική αρχή του καταλογίζει.

Μιας και για τον πολίτη του Ρεθέμνους οι πολιτικές σκιαμαχίες είναι αδιάφορες, θα εστιάσουμε στα θετικά, στις προτεραιότητες που ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ρέθυμνο Αξίζεις θέτει. Όπως και άλλη φορά έχει αναφερθεί, αυτό που ιδιαίτερα εκτιμώ στον λόγο του υποψήφιου δημάρχου είναι η χωροχρονική τοποθέτηση των σχεδίων του. Μακριά από τις τόσο συνηθισμένες πολιτικές ασάφειες ο κ. Νίνος μιλά ανοιχτά όχι μόνο για όσα σκοπεύει να κάνει, αλλά και για το διάστημα το οποία θα χρειαστεί. Με λόγο σαφή και ξεκάθαρο δίνει θετικές απαντήσεις (για το τι θα κάνει, όχι αρνητικές, τι δεν έκαναν οι άλλοι), για σειρά θεμάτων, από την καθημερινότητα που στη γραφική πολιτεία μας αποδεικνύεται δύσκολη, έως τον περιφερειακό που όπως εξηγεί όχι μόνο μπορεί αλλά πρέπει να γίνει, από την απαραίτητη επέκταση του Σχεδίου Πόλης, ώστε να χτιστούν νέες  οικοδομές, να «αναπνεύσει» η πόλη και να εξορθολογιστούν οι τιμές. Δεν διστάζει να αναφερθεί (χωρίς λαϊκισμούς) στο σταθμό μεταφόρτωσης των σκουπιδιών που σχεδιάζεται να γίνει στα Τρία Μοναστήρια, αλλά και στην άτυπη όπως τη χαρακτήρισε συμφωνία η οποία καταλήγει τελικά σε κακά δημοτικά έργα. Με παρρησία αναφέρθηκε στον φαύλο κύκλο (σχεδιασμού, κατασκευής και παραλαβής έργων) τον οποίο όπως χαρακτηριστικά είπε «έχουμε διάθεση να σπάσουμε».

Αυτό που τελικά έμεινε σε όποιον άκουσε ή διάβασε τη συνέντευξη είναι η αγωνία του Θοδωρή να εξηγήσει τις προτεραιότητες του, τα όσα έχει ιεραρχήσει για να πραγματοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Την απέχθεια του για τα μεγάλα πλην κενά περιεχομένου λόγια. Τον αφορισμό του «τα επόμενα τέσσερα χρόνια εγώ έχω βάλει σε απόλυτη προτεραιότητα και ιεράρχηση συγκεκριμένους δέκα στόχους και πραγματικά να είμαι και εγώ στην ευχάριστη θέση στο τέλος της τετραετίας να τους κοιτάξω στα μάτια όλους και να πω τα καταφέραμε, παρά να πω εξήντα πράγματα και να υλοποιήσω τα πέντε». Σταχυολόγησα για το τέλος δύο του φράσεις που μου άρεσαν, η κατά τη γνώμη μου θεμελιώδης «Η αλήθεια πάντα κερδίζει», και τελικά «Η κοινωνία αποφασίζει, η κοινωνία ψηφίζει και δεν θέλουμε σωτήρες στο Ρέθυμνο».

Κώστας Ν. Πολυχρονάκης
Director of Operations

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook