Τις θέσεις της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Πλατανιά για τις επαναλαμβανόμενες ακραίες καταστροφές εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής Μανώλης Ντουντουλάκης.

Ο κ. Ντουντουλάκης τονίζει ότι χρειάζεται η καταβολή αποζημιώσεων άμεσα ενώ υπογραμμίζει ότι τα έργα αποκατάστασης πρέπει να γίνουν με διαφανείς διαδικασίες. 

Επίσης κάνει λόγο, ότι η κατάσταση που επικρατεί στον δήμο Πλατανιά μετά τις εκτεταμένες καταστροφές αναδεικνύνουν τη σημασία του προλαμβάνειν και τις οργάνωσης με σχέδια αντιμετώπισης μελλοντικών καταστροφών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Ντουντουλάκη:

"Οι υποδομές του Δήμου Πλατανιά καταστράφηκαν ολοσχερώς σε πολλά σημεία καθ 'όλη την έκτασή του. Άμεσα αποζημιώσεις και διευκολύνσεις (φορολογικές/ασφαλιστικές) προς τους Δημότες απαιτούνται. Τα έργα αποκατάστασης απαιτούν μέγιστη ταχύτητα και διαφάνεια, μαζί με οργανωμένο σχέδιο, ώστε να μην ξαναζήσει ο Δημότης μας ανάλογες καταστάσεις.

Τα καιρικά φαινόμενα ξαναχτύπησαν το Δήμο Πλατανιά και μάλιστα με ιστορική σφοδρότητα, προκαλώντας καταστροφές ακραίων διαστάσεων και προξενώντας στους Δημότες μας ανυπέρβλητα προβλήματα. Κάθε ποταμός και κάθε ρέμα που διασχίζει το Δήμο, σε οποιοδήποτε σημείο του, πλημμύρισε, κάνοντας τις ήδη δυσμενείς καταστάσεις που προκλήθηκαν στις 14 Φεβρουαρίου, αποπνικτικές για όλους τους κατοίκους.

Γέφυρες-μνημεία γκρεμίστηκαν, δρόμοι έκλεισαν παντελώς, διακοπές ηλεκτροδότησης και ο Δημότης στο επίκεντρο να παλεύει. Η αποκατάσταση ξεκίνησε, αλλά το γεγονός αυτό δε μειώνει τη σημασία των έργων πρόληψης, που κάθε Δημοτική αρχή πρέπει να λαμβάνει, χωρίς ολιγωρία, η οποία χρεώνεται στην παρούσα διοίκηση του Δήμου. Ιδιαίτερα σήμερα αναδεικνύεται  από όλους τους παράγοντες η σημασία του «προλαμβάνειν», οργανώνοντας -επιτέλους- αξιόπιστα σχέδια αντιμετώπισης μελλοντικών καταστροφών, άλλωστε ας μη λησμονούμε ότι και η τουριστική περίοδος είναι πλέον κοντά.

Αποζημιώσεις απαιτούνται με τον πιο άμεσο τρόπο, προς τους Δημότες που καταστράφηκαν οι περιουσίες τους, όπως και είναι απολύτως επιβεβλημένο να υπάρξουν άμεσα διευκολύνσεις προς τους Δημότες μας που έχουν άμεσες φορολογικές και ασφαλιστικές εκκρεμότητες. Η Πολιτεία έχει χρέος να δείξει ανοχή και κατανόηση, καθώς οι ζημιές σε πολλές περιπτώσεις είναι αντικειμενικά δυσβάστακτες.

Τα πλάνα της πετρόκτιστης τρίτοξης γέφυρας του ποταμού Κερίτη που χτίστηκε το 1908 και γκρεμίστηκε εν έτη 2019, ας θυμίζουν σε όλους μας, στο διηνεκές, τις ευθύνες μας, έναντι της κλιματικής αλλαγής, ώστε να σταματήσουμε επιτέλους να πληγώνουμε αλόγιστα το περιβάλλον. Δυστυχώς, θύμα των ακραίων αυτών συνθηκών υπήρξε και ένας κάτοικος από τον Δήμο Αποκορώνου, στη μνήμη του οποίου οφείλουμε να σκύψουμε με σεβασμό.

Από την πλευρά μας θα συνεχίζουμε απρόσκοπτα να αγωνιζόμαστε, ώστε ότι είναι δυνατό να λυθεί να γίνει πράξη και να ληφθούν άμεσα μέτρα προς όλες τις κατευθύνσεις, επουλώνοντας τις βαθιές πληγές που άνοιξαν στον Δήμο με ουσιαστικό, ταχύ και διαφανές έργο και όχι με μικροπολιτική, αλλά με συνέργιες και συνεργασίες. Συμπαραστεκόμαστε στους Δημότες μας και συμπορευόμαστε μαζί τους, με αίσθημα ευθύνης ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες ώρες."


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook