Νέες δικαστικές εξελίξεις ενδέχεται να δρομολογηθούν  στην υπόθεση θανάτου του 46χρονου φιλάθλου του Εθνικού Κώστα Κατσούλη, στο γήπεδο του Ηροδότου, τον Σεπτέμβριο του 2014.

Δύο εκ των τριών καταδικασθέντων για την κατηγορία της θανατηφόρας σκοπούμενης σωματικής βλάβης προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο, με την άσκηση αναίρεσης κατά της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

Πρόκειται για τον 30χρονο ο οποίος καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και τον 28χρονο ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 12 ετών αν και στο πρωτόδικο δικαστήριο είχε αθωωθεί λόγω αμφιβολιών. Παραπέμφθηκε εκ νέου στο εδώλιο μετά από έφεση που άσκησε κατά της απαλλαγής του ο αντεισαγγελέας Εφετών.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η αίτηση αναίρεσης του 30χρονου συζητήθηκε χθες και η πρόταση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι να γίνει δεκτή, αποδεχόμενος τους τρεις αναιρετικούς λόγους που επικαλείται η υπεράσπιση σε σχέση με την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. Η συζήτηση της αίτησης αναίρεσης του 28χρονου προηγήθηκε κατά μία εβδομάδα.

Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε ο συνήγορος του 30χρονου κ. Διονύσης Βέρρας, ο οποίος εκτίμησε  ότι η απόφαση  θα εκδοθεί σύντομα και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο εντολέας του θα δικαιωθεί.

Στην περίπτωση αυτή η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό θα διεξαχθεί από την αρχή.

Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση έχει καταδικαστεί από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο και ένας 36χρονος, στον οποίο επίσης επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Κατά την υπεράσπιση οι τρεις κατηγορούμενοι δεν συμμετείχαν στα επεισόδια και πολύ περισσότερο στην επίθεση κατά του Κώστα Κατσούλη. Ισχυρίζονται μάλιστα ότι κάποιοι εξ αυτών μπήκαν στη μέση για να αποτρέψουν τα επεισόδια. Ωστόσο θέση της  πολιτικής αγωγής είναι ότι οι τρεις κατηγορούμενοι (όπως και άλλοι) είχαν ενεργό ρόλο στα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχθηκε απρόκλητα ο άτυχος άνδρας.

Η πολιτική αγωγή διατυπώνει με σθένος  τη θέση ότι η αιμορραγία  επήλθε αφενός από τα χτυπήματα αφετέρου από την αφόρητη πίεση στην οποία βρέθηκε ο 46χρονος. Από την άλλη, η υπεράσπιση, στηριζόμενη στα ιστολογικά αποτελέσματα, μιλάει για αμυλοειδική εγκεφαλοπάθεια.

Ο Κώστας Κατσούλης, αυτός ο «καλόκαρδος γίγαντας» όπως τον περιγράφουν όλοι, προσπάθησε να προστατεύσει με το σώμα του ηλικιωμένους και γυναικόπαιδα από την οργανωμένη επίθεση ομάδας οπαδών του Ηροδότου. Μπήκε μπροστά και έγινε «κόκκινο πανί». «Μη βαράτε, βρε παιδιά, και εγώ Κρητικός είμαι» ακούστηκε να φωνάζει μέσα στον χαμό. Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν το μίσος των χτυπημάτων που δέχθηκε με τον ίδιο να προσπαθεί να αμυνθεί.

Πηγή: patris.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook