Tην υποψηφιότητα του πρωθυπουργού της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στη θέση του προέδρου της χώρας στις επόμενες εκλογές, ανακοίνωσε σήμερα ο νυν πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, καθώς ο Πούτιν έχει διατελέσει πρόεδρος της χώρας ακόμη δύο φορές, πριν ο Μεντβέντεφ λάβει τα ηνία της προεδρίας το 2008.

Από την πλευρά του o Πούτιν, είπε πως πιστεύει ότι πρέπει να τηρηθεί η παράδοση και επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος στις κοινοβουλευτικές εκλογές να είναι ο εν ενεργεία πρόεδρος της χώρας.

Όπως είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός, οι δύο άνδρες έχουν από καιρό αποφασίσει για τις μεταξύ τους σχέσεις και την πρότασή τους για τη μελλοντική διαμόρφωση του συνδυασμού τους στην ηγεσία της χώρας, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από την κοινή είσοδο των δύο ηγετών στο χώρο του Συνεδρίου και την κοινή τους πρόταση.

Μιλώντας στο Συνέδριο του κόματός του ο Μεντβέντεφ είπε ότι «δεν θα δώσουμε τη Ρωσία σε εκείνους, που θέλουν να τη διαλύσουν και δίνουν απραγματοποίητες υποσχέσεις», επιμένοντας ότι το σημαντικό για την τελευταία δεκαετία ήταν ότι η χώρα έμεινε ενιαία, ανορθώθηκε και τώρα μπαίνει σε μια νέα φάση της ανάπτυξής της.

Οι ανακοινώσεις βάζουν τέλος σε φημολογίες μηνών σχετικά με το ποιος από τους δύο άνδρες θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook