Επειδή στην Ελλάδα «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού» η ΝΟΔΕ Χανίων της ΝΔ καλεί την Περιφέρεια Κρήτης και τον Υπουργό Υποδομών να δώσουν άμεση προτεραιότητα στην πλήρη αποκατάσταση της γέφυρας του Πλατανιά, καθώς η παρούσα κατάσταση και προσωρινή αντιμετώπιση δυσφημεί τουριστικά τον νομό.

Δείτε την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ:

“Η πρόσφατη θεομηνία άφησε τον νομό μας με αρκετές ανοιχτές πληγές, απόρροια βέβαια της κακής ή και ανύπαρκτης συντήρησης του οδικού δικτύου. Μια από αυτές είναι και η κομβικής σημασίας γέφυρα του Πλατανιά που συνδέει τις τουριστικές ζώνες του Γερανίου και του Πλατανιά με τα Χανιά.

Η προσωρινή λύση της στρατιωτικής γέφυρας δεν είναι καν η ενδεδειγμένη καθώς ο δρόμος πλέον έχει γίνει μονής κατεύθυνσης και με αντοχή βάρους έως 10 τόνους καθίσταται απροσπέλαστη από τουριστικά λεωφορεία και το ΚΤΕΛ.

Τα προβλήματα που δημιουργεί η προσωρινή αυτή λύση είναι πολλά, εκτός από την απαξίωση από τους τουρίστες, δημιουργεί κυκλοφοριακό χάος με την ξαφνική μονοδρόμηση κομβικού δρόμου, αναπροσαρμόζει τα δρομολόγια των σχολικών λεωφορείων με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους γονείς, καθιστά επικίνδυνη την διέλευση από πεζούς και τον φόβο ατυχήματος ορατό.

Επειδή στην Ελλάδα «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού» και με λιγότερο από ένα μήνα πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν και τον φόβο δυσφήμισης του τουριστικού προϊόντος που με τόσο κόπο έχουν αναπτύξει τα Χανιά καλούμε την περιφέρεια και τον αρμόδιο υπουργό  -ο οποίος κατά την τελευταία του επίσκεψη στα Χανιά μοίρασε ψίχουλα και υποσχέσεις- να δώσει άμεση προτεραιότητα στην πλήρη αποκατάσταση της γέφυρας το συντομότερο δυνατόν.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook