Στον απόηχο της τραγωδίας στον Γεροπόταμο και τα Χανιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα ο ετήσιος απολογισμός της χρονιάς στην Περιφέρεια Κρήτης.

Με την έναρξη της συνεδρίασης, ζητήθηκε να τηρηθεί ένα λεπτό σιγής στην μνήμη των θυμάτων ενώ για την τραγωδία στον Γεροπόταμο, ο Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε πως: “Αυτό που θα πω είναι ότι μέσα σε όλη την φημολογία για τις ευθύνες της τραγωδίας στον Γεροπόταμο είναι ότι η Περιφέρεια έχει διαθέσει το ποσό των 660.000 ευρώ για έργα τα οποία έχουν δοθεί στον Δήμο Φαιστού και τα υπόλοιπα θα τα βρει ο εισαγγελέας”.

Για τις ζημιές που υπέστη η Κρήτη μετά το πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας, ο Σταύρος Αρναουτάκης είπε στο Περιφερειακό Συμβούλιο: “Πρόκειται για μια πρωτοφανής κακοκαιρία που έπληξε το νησί με πρωτόγνωρες καταστροφές. Ζητήσαμε από τον κύριο Λέκκα να μας κάνει μια έκθεση για το τι πρέπει να γίνει. Είναι σημαντικό πως το Υπουργείο Υποδομών αναλαμβάνει την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι κατολισθήσεις στον ΒΟΑΚ. Έχουμε ήδη 12 εκ. ευρώ για το νομό Χανίων και 5 εκ. ευρώ για το Ρέθυμνο από το αρμόδιο υπουργείο. Σήμερα καταθέτουμε φάκελο στην αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών με τον οποίο ζητάμε έκτακτη χρηματοδότηση”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook