Πυροσβέστες των Χανίων, μετά την τελευταία κακοκαιρία, αυτοβούλως ζήτησαν να εκπαιδευτούν από πιστοποιημένα μέλη της ΕΝΑΜΟΝΟΧ στη διάσωση σε χειμάρρους και ορμητικά νερά

Οι τελευταίες πρωτοφανείς για τα δεδομένα των Χανίων καταστροφές που υπέστη ο νομός από την κακοκαιρία, με ανθρώπους να εγκλωβίζονται και χειμάρρους να παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμά τους οδήγησε ορισμένους πυροσβέστες της Π.Υ Χανίων να αναζητήσουν συμβουλές και εκπαίδευση διάσωσης σε ορμητικά νερά και ποτάμια.

Στόχος τους ήταν να αποκτήσουν βασικές γνώσεις προκειμένου να μπορούν να βοηθήσουν στη διάσωση ανθρώπων με ασφάλεια σε μελλοντικές καταστάσεις παρόμοιες με αυτές που βίωσε ο νομός πρόσφατα.

Οι πυροσβέστες ήρθαν σε επαφή με την Εθελοντική Ναυαγοσωστική Μονάδα του ΝΟΧ (ΕΝΑΜΟΝΟΧ), που είναι η μοναδική από τις διασωστικές ομάδες των Χανίων που έχει μέλη εκπαιδευμένα σε αυτό το κομμάτι με πιστοποίηση RESCUE 3 INTERNATIONAL.

Τα μέλη της ΕΝΑΜΟΝΟΧ ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα των πυροσβεστών και προχώρησαν στην εκπαίδευσή τους σε τεχνικές και μεθοδολογίες διάσωσης οι οποίες βέβαια οδηγούσαν στην απόκτηση βασικών γνώσεων και όχι πιστοποίησης.

Η εκπαίδευση ήταν διήμερη. Η πρώτη ημέρα περιελάμβανε θεωρία και η άλλη δράση και πράξη με τα μέλη της ΕΝΑΜΟΝΟΧ και τους πυροσβέστες να κάνουν εξάσκηση στον ποταμό Ταυρωνίτη και να προσομοιώνουν περιπτώσεις διάσωσης.

Οι εικόνες που κατέγραψαν σε βίντεο είναι μοναδικές


Οι πυροσβέστες που συμμετείχαν εκφράζουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη της ΕΝΑΜΟΝΟΧ για την εκπαίδευση, τη θεωρητική και πρακτική, που πρόθυμα τους παρείχαν.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook