Τα Εκπαιδευτήρια Μαυροματάκη-Μητέρα, ανοίγουν τις πόρτες της τάξης τους και μας εισάγουν στην εκπαιδευτική διαδικασία των δίγλωσσων τμημάτων τους.

Την Τρίτη 5 Μαρτίου τα Εκπαιδευτήρια Μαυροματάκη-Μητέρα, γιορτάζουν το τέλος της β’ θεματικής ενότητας με τίτλο «Πού είμαστε στον χώρο και τον χρόνο».

Η εκδήλωση αφορά τα δίγλωσσα τμήματα του σχολείου και συγκεκριμένα: το μεταβρεφικό τμήμα (παιδιά 2,5 ετών), τον παιδικό σταθμό (παιδιά 3 ετών), το νηπιαγωγείο (παιδιά 4-5) και την Α’ τάξη του δημοτικού.

Κάθε τάξη είχε επιλέξει μια συγκεκριμένη περιοχή αυτής της ευρύτερης θεματικής για να διερευνήσει, να οικοδομήσει και να εδραιώσει τη μάθηση των μαθητών στο διάστημα από τον Δεκέμβριο 2018 μέχρι σήμερα.

Με το τέλος κάθε θεματικής, οι εκπαιδευτικοί αξιολογούν τη μάθηση των μαθητών με διάφορες μεθόδους. Μία από αυτές ονομάζεται Unit Celebration, δηλαδή Εορτασμός της Θεματικής Ενότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, τα Εκπαιδευτήρια Μαυροματάκη-Μητέρα επιδιώκουν να εισάγουν στην εκπαιδευτική διαδικασία και τους ίδιους τους γονείς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν:

Θέλοντας να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία για να ανοίξουμε τις πόρτες της τάξης μας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, προσφέρουμε στους γονείς την ευκαιρία να έρθουν και να γίνουν μέρος αυτού του εορτασμού της μάθησης. Τα παιδιά θα μεταφέρουν τους γονείς τους στο εκπαιδευτικό ταξίδι που έκαναν, δείχνοντάς τους την τάξη τους και μοιράζοντας μαζί τους μερικά από τα πράγματα που διερεύνησαν αυτό το διάστημα.

Οι γονείς θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ορισμένες διαδραστικές και ενεργές δραστηριότητες μάθησης και να έχουν μια πραγματική εμπειρία για το πώς μαθαίνουν τα παιδιά τους, τις ερωτήσεις που μπορούν να ρωτήσουν και πώς αναζητούν τις απαντήσεις.

Οι δάσκαλοι των τμημάτων θα είναι παρόντες στην τάξη για να διευκολύνουν την ομαλή ροή του γεγονότος, αλλά πρέπει να στοχεύσουμε στο ότι η όλη διαδικασία είναι μια δραστηριότητα που στον ρόλο του οδηγού ξεναγού θα είναι οι ίδιοι οι μαθητές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook