Βρίσκεται στην Εσθονία και ακούει στο όνομα Μούχου

Στο άνοιγμα του κόλπου της Ρίγας, κοντά στα σύνορα της Λετονίας με τη Ρωσία, ένα μικρό νησάκι αποτελεί έκπληξη για τους επισκέπτες της χώρας.

Ο λόγος για το Μούχου (Muhu), το τρίτο μεγαλύτερο νησί της χώρας, το οποίο συνδέεται με την ηπειρωτική Λετονία με φέρι μποτ καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του χειμώνα η σύνδεση πραγματοποιείται με κάθε λογής μέσο το οποίο μπορεί να διασχίσει το παγωμένο μονοπάτι που δημιουργείται μέσα στη θάλασσα, έτσι ώστε να βρεθεί στην αντίπερα όχθη.

Το σκηνικό του ήρεμο και ονειρικό, ενδείκνυται για ήρεμες διακοπές μακριά από όλους και απ’ όλα. Ήσυχα και μικρά ψαροχώρια με εστιατόρια δίπλα στο κύμα μυούν τον επισκέπτη στα μυστικά του σωστά ψημένου σολομού.

Παρόλη την ηρεμία που επικρατεί στο νησί, εδώ λέγεται ότι είναι και το «σπίτι» του θεού Πάνα, με τη φήμη της χαρακτηριστικής εκκλησίας του 13ου αιώνα να κάνει το γύρο της χώρας για τα παγανιστικά μοτίβα που παρατηρούνται στην Αγία Τράπεζα.

Το νησί, βέβαια, αποτελεί και ιστορικό σημείο καθώς εδώ κατά το 1917 πραγματοποιήθηκε η ναυμαχία μεταξύ Ρωσίας- Γερμανίας, γνωστής και ως Ναυμαχία Ήχου της Σελήνης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook