Η δήλωση του περιφερειακού συμβούλου με την Ανυπόταχτη Κρήτη Γεωργίου Πιαγκαλάκη, για τη συζήτηση για τον απολογισμό της περιφερειακής αρχής στο σημερινό περιφερειακό συμβούλιο

Την παρακάτω δήλωση έκανε ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Πιαγκαλάκης σχολιάζοντας ότι η περιφερειακή αρχή αποποιείται τις ευθύνες για την έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας χρησιμοποιώντας τη δικαιολογία της κλιματικής αλλαγής για τις καταστροφές που προκλήθηκαν στο νησί.

Η δήλωση του κ. Πιαγκαλάκη:

“Για άλλη μια φορά η περιφερειακή αρχή προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών της για την έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας στο νησί. Η ουσία είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των καταστροφών θα μπορούσε να αποφευχθεί αν υπήρχε προτεραιότητα για την προστασία των υποδομών που αφορούν τη λαϊκή οικογένεια.

Αντ’ αυτού χρησιμοποιείται η κλιματική αλλαγή σαν άλλοθι για την ανεπάρκεια της “εθνικής Κρήτης” του κ. Αρναουτάκη. Αυτό φαίνεται βέβαια κι από τον απολογισμό της περιφερειακής αρχής που ήταν πλούσιος όσον αφορά την εξυπηρέτηση μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων (tour operators, μεγαλοαγρότες, εξορύξεις υδρογονανθράκων κ.α.) αλλά πολύ φτωχός όσον αφορά το έργο που έχει παραχθεί για να καλύψει τις ανάγκες της πλειοψηφίας των κατοίκων του νησιού.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook