Με τη «Μάχη των Πορτοκαλιών» άνοιξε η αυλαία του καρναβαλιού στην πόλη Ιβρεά, της βόρειας Ιταλίας εκεί όπου οι δρόμοι γέμισαν με πάνω από 500 τόνους πορτοκάλια.

Κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης αναβίωσαν το έθιμο που έχει τις ρίζες του πίσω στο μεσαίωνα, με ανάλογα κοστούμια και ρίψη πορτοκαλιών, που άφησε τους δρόμους γεμάτους φλούδες και μυρωδιές.

Σύμφωνα με το θρύλο που έχει τις ρίζες του πίσω στον 12ο αιώνα, η Βιολέτα, κόρη ενός ντόπιου μυλωνά ήταν δεσμευμένη να περάσει τη νύχτα του γάμου της στην πόλη με τον άρχοντα του Διαβόλου. Για να σώσει την τιμή της, αποκεφάλισε τον τύραννο και απελευθέρωσε την πόλη.

Σε πεδίο μάχης μετατρέπει κάθε χρόνο την ιταλική πόλη Ιβρέα, στα βόρεια της χώρας, ένας μεσαιωνικό αποκριάτικο έθιμοΣε πεδίο μάχης μετατρέπει κάθε χρόνο την ιταλική πόλη Ιβρέα, στα βόρεια της χώρας, ένας μεσαιωνικό αποκριάτικο έθιμο

Η μάχη με τα πορτοκάλια μεταξύ των δύο ομάδων διαχωρίζει τους «ευγενείς» από τους «κοινούς» και τα πορτοκάλια υποδηλώνουν το κεφάλι του τύραννου.

Από το Β ’Παγκόσμιο Πόλεμο και έπειτα το έθιμο σημαίνει την αρχή του καρναβαλιού, ενώ κάθε χρόνο υπολογίζεται πως περίπου 500 τόνοι πορτοκαλιών φτάνουν στην περιοχή για αυτήν τη χρήση.


iefimerida.gr 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook