Ευτυχώς δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές – Στο σημείο μεγάλη πυροσβεστική δύναμη που έδρασε άμεσα για να αποτρέψει τα χειρότερα

Η φωτιά ξέσπασε σε γνωστή επιχείρηση ξυλείας στην Πελεκαπίνα, σε αποθήκη με πριονίδι που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του κτιριου και η οποία εφάπτεται με το κύριο τμήμα που λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος.

Τα εύφλεκτα υλικά, τόσο στο κύριο τμήμα του κτιρίου όσο και στην αποθήκη, εγγυμονούσαν το κίνδυνο τάχιστης επέκτασης της πυρκαγιάς και για αυτό στην πυροσβεστική υπηρεσία Χανίων, το άκουσμα και μόνο του χώρου που έχει εκδηλωθεί η φωτιά σήμανε “κόκκινο συναγερμό”.

Στο σημείο έσπευσαν 4 πυροσβεστικά οχήματα με 15 πυροσβέστες, που κατάφεραν, χάρη στην άμεση επέμβασή τους να περιορίσουν την πυρκαγιά στην αρχική εστία.

Αξίζει να σημειωθεί οτι δεν κινδύνευσαν ανθρωπινες ζωές ενώ οι ζημιές ήταν περιορισμένης έκτασης.

Η πυροσβεστική έκλεισε την κυκλοφορία στην γέφυρα της Πελεκαπίνας ενώ και η ΔΕΗ διέκοψε προσωρινά το ρεύμα προκειμένου οι πυροσβέστες να προχωρήσουν με ασφάλεια στην κατάσβεση της φωτιάς.

Από το πυροθερμικό φορτίο που αναπτύχθηκε, κατέρρευσε τμήμα σοβάδων από τη στέγη της αποθήκης που εφάπτεται στο χώρο που εκδηλώθηκε η φωτιά.

Ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Χανίων, Πύραρχος κ. Δημοσθένης Μπουντουράκης για το συμβάν που αντιμετωπίστηκε άμεσα από την πυροσβεστική

Στο σημείο επικράτησε ολιγόωρο κυκλοφοριακό κομφούζιο καθώς απαγορεύτηκε η διέλευση των οχημάτων κάτω από τη γέφυρα στην Πελεκαπίνα.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνά το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook