Τη σύμβαση ανάπλασης της πλατείας του πρώην Δημοτικού Καταστήματος Κρουσώνα, η οποία βρίσκεται δίπλα από την Πλατεία του Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους & Μεταμόρφωσης Σωτήρα.

Στις εργασίες, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, προβλέπεται η διαμόρφωση της πλατείας και η εκτέλεση όλων των απαραίτητων οικοδομικών εργασιών, η διαπλάτυνση του δρόμου για να είναι εφικτή η άνετη πρόσβαση ασθενοφόρου (δεδομένου ότι το Περιφερειακό Ιατρείο της Δ.Ε. Κρουσώνα στεγάζεται στο κτήριο του πρώην Δημοτικού Καταστήματος), διάφορες ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, η υπογειοποίηση των καλωδίων, η τοποθέτηση νέων αυτόνομων φωτιστικών, κ.α.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκη τόνισε: «Συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων σε οικισμούς του Δήμου μας, προχωράμε στον Κρουσώνα σε εργασίες ανάδειξης μιας σημαντικής πλατείας. Μπροστά ακριβώς από το παλιό δημοτικό κατάστημα και το περιφερειακό ιατρείο, δίπλα στον ιστορικό Ι.Ν. του Αγίου Χαραλάμπους & Μεταμορφώσεως του Σωτήρα, δημιουργούμε μια πλατεία άνετη και λειτουργική για κατοίκους και επισκέπτες. Για το έργο αυτό οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη για την καθοριστική βοήθειά τους και σε αυτό το έργο, ενώ θα ήθελα να συγχαρώ τους συνεργάτες μου αντιδημάρχους Γιώργο Βαλτζάκη και Άρη Σαλούστρο, τον Πρόεδρο του οικισμού Φώτη Τρυπιδάκη τα μέλη της τοπικής κοινότητας και όλα τα στελέχη των υπηρεσιών μας για το άριστο αποτέλεσμα».

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook