Την αγωνία τους εξέφρασαν εκπρόσωποι εργαζομένων στις επιχειρήσεις επισιτισμού στο κέντρο του Ηρακλείου, σε συνάντηση που έγινε με το ΕΚΗ και το Σωματεία Επισιτισμού-Τουρισμού και Μαγείρων-Ζαχαροπλαστών ν. Ηρακλείου.

Η συνάντηση έγινε λόγω της απόφασης του Δήμου να εναρμονίσει το καθεστώς «ευπρεπισμού» των κοινόχρηστων υπαίθριων χώρων με αποτέλεσμα αρκετά καταστήματα να αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

Δυστυχώς, για μία ακόμα φορά τα «θύματα» των λανθασμένων πολιτικών και στην συγκεκριμένη περίπτωση του Δήμου Ηρακλείου είναι οι εργαζόμενοι. Η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην απόφαση να αφαιρεθούν τα στέγαστρα-σκιάδες που είχαν εγκαταστήσει οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στο κέντρο της πόλης, χωρίς να έχει προηγηθεί δημόσια διαβούλευση, ώστε να καθορίζονται οι κανόνες κατασκευής στεγάστρων, που θα προφυλάσσουν όχι μόνο τους πελάτες,  αλλά και τους εργαζόμενους των εν λόγω επιχειρήσεων. 

Το ΕΚΗ εκφράζει την αγανάκτησή του, που δεν έχει δοθεί λύση σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, που εδώ και πολλά χρόνια ταλαντεύει τις  συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Σίγουρα θα πρέπει κάθε επιχείρηση να τηρεί την νομιμότητα και τους κανόνες διαχείρισης των υπαίθριων χώρων, που καταλαμβάνουν με τα τραπεζοκαθίσματα τους, αλλά και η Δημοτική Αρχή από την πλευρά της, όφειλε εδώ και πολλά χρόνια και αφού έχει έρθει πρώτα σε συνεννόηση με την αρχαιολογία, να προσδιορίσει τις προδιαγραφές των κατασκευών πρωτού υλοποιήσει την απόφασή της για κατεδάφιση των παράνομων κατασκευών. 

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος και η Γεν Γραμματέας του  Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, συναδ Στέλιος Βοργιάς και Ελένη Μανουσάκη, αντίστοιχα ο Προέδρος και ο  Γραμματέας  του Σωματείου Επισιτισμού-Τουρισμού ν. Ηρακλείου, συναδ. Μιχάλης Ριζικιανάκης και Γιάννης Βαρσαμάς, αλλά και ο Γραμματέας του Σωματείου Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών , συναδ.  Νεκτάριος Μωϋσάκης. 

Το ΕΚΗ δεσμεύτηκε ότι θα κινηθεί άμεσα ώστε να βρεθεί μία ουσιαστική και βιώσιμη λύση, επισημαίνοντας ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα επιδιώξει να συναντηθεί με τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ηρακλείου, ζητώντας τους να βάλουν ένα τέλος στην κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί και που προκαλεί ανασφάλεια σε 10άδες  εργαζομένους του Ηρακλείου. 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook