Μαζί με τα καλάμια καίγονται σκουπίδια και.....πτώματα ζώων - Δήμος Πλατανιά: Αυθαίρετη και παράνομη η ανεξέλεγκτη καύση από ιδιώτες 

Σε τεράστιο οικολογικό πρόβλημα που αφορά άμεσα και την υγεία όλων αναδεικνύεται η προσπάθεια κάποιων να κάψουν τον τεράστιο όγκο από καλάμια, σκουπίδια πάσης φύσεως και άλλα υλικά που ξεβράστηκαν στις παραλίες στα Χανιά.

Όλα αυτά τα υλικά μεταφέρθηκαν από τα ορμητικά νερά ποταμών και χειμάρρων στην θάλασσα και αυτή με την βοήθεια των βοριάδων τα έβγαλε στις παραλίες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει εμφανιστεί στις  παραλίες του Δήμου Πλατανιά, όπου ιδιώτες έβαλαν φωτιές για να τα κάψουν με αποτέλεσμα να «πνιγεί» η περιοχή στους δηλητηριώδεις καπνούς, καθώς μαζί με τα καλάμια καίγονται και σκουπίδια αλλά και πτώματα νεκρών ζώων.

Επιπλέον τα υπολλείμματα απο τις φωτιές μένουν στις παραλίες ή παρασύρονται στην θάλασσα με αποτέλεσμα την ρύπανση και των παραλιών και της θάλασσας.


O Δήμος Πλατανιά σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η υπηρεσία του Δήμου διαχειρίζεται τα απορρίμματα, συμπεριλαμβανομένων των αντικειμένων που μεταφέρθηκαν από τις πλημμύρες, μετά από διαχωρισμό των υλικών. 

Η αλόγιστη καύση που προηγήθηκε σε ορισμένες παραλίες από αγνώστους, είναι αυθαίρετη, παράνομη και δυσχεραίνει εξαιρετικά το έργο της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Πλατανιά η οποία είναι αρμόδια για τη διαχείριση των συσσωρευμένων αποβλήτων της θεομηνίας.
 Καλούνται οι δημότες , να συνδράμουν προκειμένου να σταματήσει άμεσα η αυθαίρετη δραστηριότητα.»

Να σημειωθεί πως την Δευτέρα μαθητές του Λυκείου Βουκολιών μάζεψαν  τα πλαστικά σκουπίδια που ήταν ανάμεσα στα καλάμια στην παραλία στον Ταυρωνίτη.

Όπως μάλιστα ανέφερε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Καλαιτζάκης σε ανάρτησή του, «η διαχείριση από το δήμο είναι πρώτα μαζεύουμε τα πλαστικά και μετά καίγονται τα καλάμια. Καλάμια με πλαστικά δεν έχει βάλει φωτιά ο δήμος σε καμία περίπτωση»

 

(Φωτο: Αντώνης Τριχάκης)
(Βίντεο: Αντώνης Τριχάκης, Νίκος Μανίκας)


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook