Η βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, έλαβε απάντηση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή στην ερώτηση που είχε καταθέσει, σχετικά με την πορεία των διαδικασιών ανέγερσης νέου Αστυνομικού Μεγάρου Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με αυτή, η καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου οφείλεται στη δικαστική διαμάχη που έχει προκύψει μεταξύ του δήμου Ρεθύμνου και ιδιωτών σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του συγκεκριμένου οικοπέδου.

Από το γραφείο της βουλευτού εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο κ. υπουργός επιβεβαιώνει πλήρως τις θέσεις που έχει εκφράσει η βουλευτής του Νομού, ότι την ευθύνη για την καθυστέρηση που καταγράφεται τα τελευταία δύο χρόνια, τη φέρει ακέραια η Δημοτική Αρχή του Ρεθύμνου.

Στην απάντησή του ο κ. υπουργός αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι η Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα ενέταξε από 1-9-2009 την κατασκευή του έργου στα προγράμματα μέσω ΣΔΙΤ και αναλύει το πολεοδομικό πρόβλημα που είχε προκύψει με το οικόπεδο που είχε προσφέρει στη θέση Παπούρα Μυσσιρίων ο δήμος Ρεθύμνου.

Αφού αναφέρει τις σχετικές πολεοδομικές τροποποιήσεις στις οποίες προχώρησε με την αλλαγή του συντελεστή δόμησης στην περιοχή το Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημερώνει, ότι το έργο καθυστερεί να προχωρήσει, καθώς ενέκυψε νέο πρόβλημα μεταξύ του δήμου Ρεθύμνου και ιδιωτών σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του συγκεκριμένου οικοπέδου.

Για το ζήτημα αυτό έχει προκύψει δικαστική διαμάχη, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ως εκ τούτου τίθενται σοβαρά ερωτηματικά για τη λογική με την οποία επελέγη ο συγκεκριμένος χώρος από το δήμο Ρεθύμνου, όπως βέβαια και για την επιλογή των οικοπέδων για ανέγερση νέου Νοσοκομείου και νέου Κεντρικού Αρχαιολογικού Μουσείου, για τα οποία ως γνωστόν ενέκυψαν αντίστοιχα προβλήματα, με αποτέλεσμα τα μεγάλα αυτά έργα να καθυστερήσουν δραματικά και να τίθενται σοβαρά ερωτηματικά αν θα προχωρήσουν έγκαιρα.

Η Βουλευτής Ρεθύμνου κυρία Κεφαλογιάννη, λαμβάνοντας υπόψη την τελευταία παράγραφο της απάντησης του κ. Υπουργού, ότι εξετάζονται δηλαδή και άλλες εναλλακτικές λύσεις, ώστε να διευθετηθεί οριστικά το ζήτημα της στέγασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, προτίθεται να καταθέσει νέα ερώτηση, προκειμένου να υπάρξει σαφής και επίσημη ενημέρωση για το ποιες είναι αυτές οι λύσεις».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook