«Συνεργασία και η τεκμηριωμένη δράση για να μπορέσουν τα Χανιά να συνεχίσουν δυναμικά και φέτος στο τουριστικό γίγνεσθαι της χώρας»

Την ανάγκη χάραξης και υλοποίησης μιας πολιτικής, που θα ανατάξει την ευρύτερη περιοχή των Χανίων και της Δυτικής Κρήτης και θα διασφαλίσει όρους σχετικής ομαλότητας στη λειτουργία των υποδομών, αλλά και συγκροτημένης επικοινωνιακής διαχείρισης της εικόνας του προορισμού επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Κρήτης.

Αναλυτικά ο Σύνδεσμος σημειώνει:

«Η θεομηνία που έπληξε πρόσφατα τη Δυτική Κρήτη και ειδικά τις περιοχές του Δήμου Πλατανιά θέτουν όλους ενώπιον ευθυνών, για τη διασφάλιση της συνέχισής της οικονομικής και παραγωγικής δραστηριότητας, σε τομείς κομβικούς συνολικά για την τοπική κι εθνική οικονομία, όπως ο πρωτογενής, οι μεταφορές και ο τουρισμός. Παράλληλα θα πρέπει να αντληθούν διδάγματα για το πώς θα βελτιώσουμε το πλέγμα των, όπως φαίνεται «γερεμένων» υποδομών των Χανίων, με προβολή στις ανάγκες του μέλλοντος, κάτι που επανειλημμένα έχει αναδείξει ο Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Κρήτης.

Αναγνωρίζοντας τη δυσκολία στην προσπάθεια αποκατάστασης του οδικού δικτύου  για πρόσβαση σε περιοχές «τοπόσημα» όπως το Φαράγγι της Σαμαριάς, ο Μπάλος, η Παλαιόχωρα, η Σούγια και το Λαφονήσι όπου κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών εισρέουν, υπογραμμίζουμε την ανάγκη για μελλοντική συνολική και ουσιαστική τους θωράκιση.

Ειδικότερα, εν όψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν, όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουμε ευθύνη για διαμόρφωσης ενός σχεδίου, επικοινωνιακής διαχείρισης, ώστε να μην υπάρξουν ζητήματα δυσφήμισης. Εν όψει των μεγάλων εκθέσεων στο Βερολίνο και τη Μόσχα θα πρέπει να χαραχθεί ένα πλάνο επικοινωνιακής στήριξης της περιοχής μας, που με συνέπεια και συνέχεια θα υπηρετήσουν όλοι. Επιπλέον, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η υπεραναφορά στις καταστροφές δε συμβάλλει στην ομαλή συνέχιση της προσπάθειάς για μια καλή, και φέτος, σεζόν. Η συνεργασία και η τεκμηριωμένη δράση είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει ο τόπος να συνεχίσει την πορεία του δυναμικά στο τουριστικό γίγνεσθαι της χώρας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook