Ο ξένος Τύπος αναφέρεται στην άσκηση ποινικών διώξεων κατά 20 προσώπων για την πυρκαγιά στο Μάτι

Τοn γύρο του κόσμου κάνει η απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για την άσκηση ποινικής δίωξης Ελλήνων πολιτικών και αρχηγών της Πυροσβεστικής για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής 

Γαλλικό δίκτυο «france24»

«Δίωξη για ανθρωποκτονία εναντίον Ελλήνων πολιτικών και αρχηγών της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά στο Μάτι», είναι ο τίτλος του γαλλικού δικτύου «france24». 

«Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που άφησε πίσω της 100 νεκρούς .Η δίωξη που ασκήθηκε από τους Εισαγγελείς μετά από προκαταρκτική έρευνα που διενεργούσαν εδώ και επτά μήνες, είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και στρέφεται σε βάρος 20 ατόμων…. Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή. 

«Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 23 Ιουλίου του περασμένου καλοκαιριού στο Μάτι, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο στην Αττική», γράφει το επίμαχο δημοσίευμα. 

Γερμανική υπηρεσία «Deutsche Welle»

«Η Ελλάδα ασκεί δίωξη σε βάρος 20 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων και πολιτικών, για τις πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής», όπως γράφει η γερμανική υπηρεσία «Deutche Welle». 

«Πολιτικοί και αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας έχουν κατηγορηθεί για τις φονικές πυρκαγιές το 2018. Εκατό άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να γλιτώσουν από την πυρκαγιά που ξέσπασε πέρυσι στο Μάτι, μια παραθαλάσσια πόλη κοντά στην Αθήνα», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Οι Εισαγγελείς άσκησαν δίωξη σε βάρος 20 ατόμων για τις φονικές πυρκαγιές του 2018.Ανάμεσα στους κατηγορούμενους συγκαταλέγονται η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής. 

Βρετανική εφημερίδα «Daily Mail»

«Οι ελληνικές αρχές άσκησαν δίωξη σε βάρος 20 ατόμων για αμέλεια σχετικά με την φονικότερη πυρκαγιά στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες, η οποία οδήγησε στο θάνατο 100 ατόμων και σε πολλές καταστροφές στην παραθαλάσσια πόλη Μάτι κοντά στην Αθήνα», γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail». 

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι η Περιφερειάρχης Αττικής, δύο τοπικοί δήμαρχοι, ο πρώην επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας και υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ανάμεσά στους 20 σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν διώξεις είναι ένας 65χρονος άνδρας που άναψε φωτιά .

Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν την ανθρωποκτονία, πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης λόγω αμέλειας και εμπρησμού. Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 23 Ιουλίου και γρήγορα επεκτάθηκε στο Μάτι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook