Για “τέχνη του ταξίματος” κάνει λόγο ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ σχολιάζοντας τις εξαγγελίες για προσλήψεις προσωπικού.

Σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει το Υπουργείο Υγείας για προσπάθεια εξαπάτησης περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία με αριθμούς και καταλήγοντας ότι ουσιαστικά βάσει των προσλήψεων που εξαγγέλθηκαν θα τοποθετούν σε βάθος τετραετίας 18 εργαζόμενοι και 12 γιατροί σε κάθε νοσοκομείο.

Ακολουθεί η ανακοίνωσητου προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Δημήτρη Βρύσαλη:

Η κοροϊδία (για άλλη μια φορά των εξαγγελιών) για προσλήψεις στην υγεία δεν έχει όρια

“Tην τέχνη του «ταξίματος» εξασκείται αυτές τις μέρες η κυβέρνηση, σε όλους τους τομείς  για να εκτονώσει τη λαϊκή αγανάκτηση ενόψει και των εκλογών.Την ώρα που υπάρχουν χιλιάδες κενά σε νοσοκομεία και δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (που μόνο στο ΠΑΓΝΗ οι κενές θέσεις προσωπικού είναι 500), την ώρα που υπάρχουν καταγγελίες από εργαζόμενους ότι η κατάσταση στο νοσοκομεία έχει φτάσει στο απροχώρητο (οι διπλοβάρδιες συνεχώς αυξάνονται, καθημερινά μετακινούνται εργαζόμενοι από τμήμα σε τμήμα, απαγορεύεται να αρρωστήσουν, κλπ), την ώρα που υπάρχουν στα νοσοκομεία της Κρήτης 2.000 κενές θέσεις εργασίας, το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει να εξαπατά το υγειονομικό προσωπικό εξαγγέλλοντας 6.000 προσλήψεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, καθώς και 4.000 προσλήψεις ιατρών σε βάθος τετραετίας. Δηλαδή, πρακτικά λέει ότι στα 145 νοσοκομεία και στα 200 Κέντρα Υγείας θα προσλάβει σε βάθος τετραετίας 18 εργαζομένους και 12 γιατρούς για το καθένα.

Κάθε χρόνο, με στοιχεία του ίδιου του Υπουργείου Υγείας, αποχωρούν προς συνταξιοδότηση ή άλλους λόγους 1.500 υπάλληλοι (1.200 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό και 300 ιατροί).

Η εφαρμογή της αναλογίας 1 προς 1 στις προσλήψεις σημαίνει – στην καλύτερη περίπτωση – διατήρηση της σημερινής άθλιας κατάστασης, με τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, σημαίνει επιδείνωση των συνθηκών δουλειάς των υγειονομικών και ταυτόχρονα των συνθηκών περίθαλψης και νοσηλείας των ασθενών. Η για άλλη μια φορά εξαγγελία για προκήρυξη 1.200  μονίμων θέσεων στην ουσία έρχεται να αντικαταστήσει κυρίως τους 1.200 επικουρικούς που η σύμβαση τους λήγει και απολύονται τέλη Μαΐου ή το αργότερο τέλος του 2019. Αυτή είναι η περίφημη μεταμνημονιακή κανονικότητα και η στήριξη του συστήματος υγείας.

Ήρθε η ώρα μέσα από την ενεργή συμμετοχή μας στην οργανωμένη πάλη, μέσα από τη δραστήρια συμμετοχή στο σωματείο μας, μέσα από αγωνιστικές πρωτοβουλίες να βάλουμε ΤΕΡΜΑ στις άθλιες συνθήκες δουλειάς, για να κατακτήσουμε τα  δικαιώματα μας όπως αυτά καθορίζονται από τις σημερινές σύγχρονες ανάγκες. Ο μαχητικός, αποφασιστικός αγώνας, η συλλογική διεκδίκηση και δράση, σε ρήξη και σύγκρουση με την πολιτική που συνθλίβει τα δικαιώματά μας είναι τα δικά μας όπλα.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook