Προτάσεις για τις πολιτιστικές υποδομές στο δήμο Χανίων στο όνομα του Μίκη Θεοδωράκης, παρουσίασαν σήμερα τα μέλη του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη 

Στην ενημέρωση-συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο πνευματικό κέντρο Χανίων, ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Αγοραστάκης, ενημέρωσε ότι βάσει ερευνών που έγιναν το 2005, στην Ευρώπη σε 30 χώρες και 269 πόλεις, κατεγράφησαν 345 μουσεία 202 συνθετών, την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα δεν υπήρχε ούτε ένα αντίστοιχο μουσείο. 

«Η προτεραιότητα μας είναι η δημιουργία ενός μουσείου στο πατρικό σπίτι του Μικη Θεοδωράκης. Αυτό θα αποτελέσει το κεντρικό σημείο αναφοράς για τον Μίκη Θεοδωράκη στο μέλλον. Το πατρικό του Θεοδωράκη σε σύνδεση με την προβολή του έργου του, θα δώσει μια ισχυρή συμβολική σημασία στην περιοχή». 

Ο Συλλογος, όπως υπογράμμισε ο κ. Αγοραστάκης, έχει χρηματοδοτήσει τη σύνταξη μιας μουσειολογικής μελέτης από ειδικούς επιστήμονες, η οποία έχει υποβληθεί από το 2015 στην Περιφέρεια Κρητης ώστε να ενταχθεί το έργο του μουσείου στο ήδη κατασκευασμένο κτήριο. «Η πρόταση μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ Κρητης 2014-2020 στον άξονα: Διατήρηση, προστασία, προαγωγή και ανάπτυξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς αρχικού προϋπολογισμού 20 εκ €», ανέφερε ο κ. Αγοραστάκης. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Ξανθουδάκης, και Κυριάκος Καζάκος, ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών Πρώτα ο Άνθρωπος, Γιάννης Σαρρής καθώς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι νόμου Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και Γρηγόρης Αρχοντάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook