Συνεχίζονται οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία σε σχολεία, συλλόγους και φορείς, από την «Πράσινη Ομάδα» του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ. 

Πρόκειται για μια μεγάλη εκστρατεία που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2018 με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών – και μέσω αυτών, των γονιών – για τον σωστό τρόπο διαλογής στην πηγή, την αναγκαιότητα και τα οφέλη της ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας. Με διαδραστικό τρόπο, τα παιδιά ενημερώνονται για τη γενικότερη φιλοσοφία και την αναγκαιότητα της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων, ενώ μέσα από διάλογο λύνεται κάθε απορία που υπάρχει.

Από τον Νοέμβριο του 2018 που ξεκίνησε η συγκεκριμένη εκστρατεία, έχουν πραγματοποιηθεί ενημερώσεις στο:

4ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου 

50ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου 

8ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου 

11ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου 

6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου 

2 Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ηρακλείου 

12ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου 

13ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

42ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

6ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

44ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Γυμνάσιο Γαζίου

1ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου 

5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

9ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

24ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

31ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου 

4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου 

Γυμνάσιο Ν. Αλικαρνασσού 

Δημοτικό Σχολείο Σκαλανίου

12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου 

28ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

57ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

53ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

54ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Δημοτικό Σχολείο Τυλίσου

3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας 

 

«Με αμείωτο ρυθμό, συνεχίζουμε αυτή την μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της επόμενης γενιάς, για ζητήματα ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας» τόνισε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης αναφέροντας: «Ενισχύουμε την πολύ καλή δουλειά των εκπαιδευτικών, μέσω των παιδιών ενημερώνονται και οι γονείς, ενώ δημιουργούμε ένα μεγάλο και ισχυρό δίκτυο «Πρεσβευτών» της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας. Οι δράσεις συνεχίζονται γι’ αυτό και προσκαλώ κάθε φορέα και σύλλογο που το επιθυμεί, να συμμετάσχει στις ενημερωτικές εκδηλώσεις και να βοηθήσει να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά, έναν πλανήτη λίγο καλύτερο απ’ ό,τι παραλάβαμε».

 

Ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ. απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε σύλλογο και φορέα που επιθυμεί να ενταχθεί στο νέο πρόγραμμα του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του μέσω email στο esdak@otenet.gr.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook